Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

W zasadzie awaryjnosc jest podobna (tzw. sa najmniej awaryjne ze wszystkich). KJW ma wydajniejsze i mniej awaryjne magi. WE jak pisal Amdem ma lepsza wydajnosc i lepszy hop-up + stanagi, których nie ma kjw.

• Replies 672
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

A jak ma się M4 ver2 do tej pierwszej?

Bo teraz chyba tylko można dorwać tą 2 wersję w sklepach, ale i z tym jest problem.

No i kwestia tego hop-upa mnie mocno zastanawia.

W sumie już sam nie wiem co wybrać :icon_smile:

Edited by A7 x
Posted

A jak ma się M4 ver2 do tej pierwszej?

Bo teraz chyba tylko można dorwać tą 2 wersję w sklepach, ale i z tym jest problem.

M4 w wersji 2 jest moim zdaniem bez zarzutu, chociaz niektorzy pisali ze jest gorsza od wersji 1.

Posted

Hopup bywa piętą achillesową-część replik KJW/TK ma świetny, część beznadziejny, ale to nie jest coś, czego nie da się poprawić.

Posted

Hopup bywa piętą achillesową-część replik KJW/TK ma świetny, część beznadziejny, ale to nie jest coś, czego nie da się poprawić.

Dałem termokurczke na te ramie podkręcające i jest duzo lepiej :)

• 2 weeks later...
Posted

Panowie, a są jakieś zamienniki tych magazynków ?

Nie wiem jak Wam, ale mi się one strasznie nie podobają, wolałbym coś na wzór SCAR-a.

Swoją drogą zastanawiam się nad tym M4 i SCAR-em... Na korzyść SCAR-a przemawia jeszcze możliwość zasilaniem na CO2 z kapsuły.

Posted (edited)

Niestety wciąż nie ma zamienników.

Masz na myśli SCAR'a od WE?

Jak tak to lepiej odpuść sobie magazynki CO2.

W niższych temperaturach nie dają rady bo uszczelki w nich są po prostu kiepskie - zimą gorzej się sprawują niż magazynki v.2 na GG.

Przy wyższych radzą sobie dobrze ale w SCARze kolba potrafi odpaść przy GG, a co dopiero jak załadujesz tam CO2 latem.

Edited by Amadem
Posted (edited)

Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze sporo czasu na przemyślenia przed zakupem.

Amadem- doczytałem, że miałeś sporo sprzętu w swoich rękach, co tak naprawdę na chwilę obecną warto kupić z GBB ?

Nie ukrywam, że M4 mi się bardzo podoba, o ile brak oznaczeń mogę jakoś przeżyć, to te magi trochę psują całokształt.

Chciałem jeszcze zapytać jak ma się kwestia kupna z WGC ?

Mam tutaj na myśli cło, vat itp ?

Czy nadal będziesz robił zbiorowe zamówienia i byłaby możliwość podłączenia się do takich zakupów ?

W PL mają zaporowe ceny- zarówno na same repliki, nie wspominając o magazynkach.

Edited by A7 x
  • 3 weeks later...
Posted

Mam taki mały problem z M4 TK/KJW. Wczoraj, jak próbowałem przystrzelać lunetkę, pojawił się problem z zacinkami- po wystrzale spust nie zawsze wracał w prawidłowe położenie. Zrobiłem function check i następne osiem magów wystrzelił bez problemu (głównie na semi).

Dzisiaj znowu zaczął się przycinać, więc pomyślałem że function check znowu pomoże. No i klops- przy przełączeniu na auto spust nie wraca. Wydaje mi się że suwadło wracając zwalnia bijnik (hammer).

Na Safe i Single wszystko śmiga aż miło.

Miał ktoś coś takiego? Gdzie może leżeć przyczyna?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Czy ktoś miał z Was z następującym problemem ?

Muszę dociskać magazynki przy strzelaniu, aby replika strzelała poprawnie. Jeżeli tego nei zrobie, to mogę oddać raptem kilka strzałów po których jest syfon i koniec zabawy. Przy dociskaniu magów, wszystko jest w porządku, replika dobrze strzela i ładnie kopie, a także oddaje poprawną ilość strzałów na jednym nabiciu.

Czego to może być wina ?

Sytuacja jest na wszystkich moich magazynkach.

Posted

Wyrobiony zatrzask magazynka ? (nie wiem czemu ale to mi przychodzi na myśl, zapewne się mylę ale moze tak być. Mag jest za nisko, nie daje całego gazu w cylinderek czy co tam jest, gaz ucieka na boki, w sensie są przedmuchy).

Posted

pytanko następujące, co zrobić jak hopek nie chce mi podwijać kulek, wina hopka czy kulek (025 P&J) w praktyce kulki w ogóle nie są podwijane, tak jakby hop nie działał, na gumce stockowej a na ra-techa jest jeszcze gorzej, był tu gdzieś także patent na poprawienie hopa tylko, że link wygasł, ktoś może wie jak to zrobić i mógłby opisać?

Posted

Masz dwie opcje-shrinkwrap mod i dead center mod. Pierwszy bardzo prosty do osiągnięcia w domowych warunkach-rozbierasz replikę do gołego, wyjmujesz ramię hopa i nakładasz kilka warstw opaski termokurczliwej na część dociskającą gumkę. Dead center-wiercisz upper wiertarką stołową, na wysokości gdzie ramię hopa dociska gumę, gwintujesz, wkręcasz mały imbus, który będzie naciskał na ramię hopa. Viola!

Posted

Wyrobiony zatrzask magazynka ? (nie wiem czemu ale to mi przychodzi na myśl, zapewne się mylę ale moze tak być. Mag jest za nisko, nie daje całego gazu w cylinderek czy co tam jest, gaz ucieka na boki, w sensie są przedmuchy).

No właśnie pierwsze co to sprawdzałem zatrzask magazynka i nie jest on w ogóle wyrobiony

Posted

Po kolejnym dłuższym posiedzeniu przy replice:

- magazynki maja luz góra-dół kiedy upper receiver nie jest zalożony

- kiedy jest wszystko zmontowane do kupy, to magi nie mają luzu góra-dół. Luz występuje tylko z chybotaniem przód-tył

- najlepiej replika jednak się sprawuje kiedy maga dociskam od dołu. Dobry efekt jest też przy pchaniu maga w przód lub w tył, lecz jednak czuć że replika tak mocno nie kopie jak przy dociskaniu od dołu

Próbowałem podklejać izolke lecz łatwo się odklejała mimo odtłuszczenia powierzchni. Rzep z kolei był za gruby

• 4 weeks later...