Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AKMS (RK10) [BOYI]

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)
Polski kbk ak ma jasne łoże i nakładkę

A to jest kbk AKMS ;) i polskie mają raczej ciemne. A różnica w drewnie to najmniejszy pikuś - można je wymienić. Chwyt pistoletowy - bakelit (zaadoptować od ostrego) albo czarny kompozyt (w asg mnogo takich). Jedynie loga izmaszu nie zmienisz na polskiego producenta i oznaczeń selektora. Tylko kto się tym będzie przejmował, skoro jest to jedna z dwóch masowo produkowanych replik kałasza nadającego się do stylizacji/rekonstrukcji na współczesne WP.

Edited by Cincin
Posted

Tak jest węższy... Sugerowałem się tym że chwyt od AK można wewnątrz poszerzyć, ale osobiście nie próbowałem takich numerów z tym od AKM. No powiedzmy że jednak ta opcja odpada odpada :-F

Posted (edited)

Szkoda tylko że w AKMS cymki jest całkiem inne pudełko ;)

Po za tym jak w każdym boyu za krótka pokrywa komory zamkowej. Łoże tak jak wcześniej wspominałem źle wyrzeźbione a no i pod jakimś dziwnym kontem to ucho od pasa (czyżby obracało sie razem z kolbą...?) no ale jest cały ze stali :D

Pozdrawiam!

Edited by Wyborowiec
Posted

Szkoda tylko że w AKMS cymki jest całkiem inne pudełko ;)

Po za tym jak w każdym boyu za krótka pokrywa komory zamkowej. Łoże tak jak wcześniej wspominałem źle wyrzeźbione a no i pod jakimś dziwnym kontem to ucho od pasa (czyżby obracało sie razem z kolbą...?) no ale jest cały ze stali :D

Pozdrawiam!

a no i pod jakimś dziwnym kontem to ucho od pasa (czyżby obracało sie razem z kolbą...?)

moze dlatego sie obraca bo jest "bren new" :P i sie nie wyrobilo jeszcze:P no i na zdjeciach widac, ze drewno jest ze sklejki.. zreszta , ktos juz wpomnial ze na filmiku z yutuba do ktorego link jest kilka postwo wczesniej, prezentowany akms jest wersja full steel , a na pudelku niema napisu rk10s , tylko samo rk10.... ciekawe czy pasowala by kolba od ostrego...

Posted

Kupiłem ostatniego w gunfire, niestety miał uszkodzoną kolbę a dokładniej zatrzask. Dzisiaj rozbiorę i zobaczę jak to wygląda ale wydaje mi się że jest to ta sama usterka którą opisywał ktoś na red aliance. No i jakiś chińczyk zakleił mi muszkę super glue i nie da się jej wyregulować, muszę czymś ten klej usunąć. AKMS jest full steel poza lufą zew. Jeśli macie jakieś pytania to słucham. Zdjęcia zrobię jak się do aparatu dorwę.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Na razie aparat mam w serwisie więc zdjęć przez jakiś czas nie będzie ale mam taką ciekawostkę a mianowicie, przejechanie samochodem po AK nie zrobiło na nim żadnego wrażenia tzn nic się nie złamało, nie odpadło ani nie powyginało :uśmiech: Podstawa muszki jest mocowana na 2 piny.