Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

czyżby krakman miał jakieś lewe kulasy ? u mnie o.25 i 0.28 (z military.pl) latają wyśmienicie i dobrze reagują na hopa i nie tną sie w precce i nawet zakurzonym lowie d-boya. :)

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Specjalnie zostawiłem sobie z 400 sztuk od krakmanów , po weekendzie znów kupię na zbrojowni i porównam . U mnie jakoś się nie tną (gumka guarder , komora i lufa stok CA ) Za to qumpel w całkowicie stokowym Tar21 aresa miał co chwila zaciki na lufie .

PS. Sprawdzałem je w magach różnych firm i :

Midy G&P podają je świetnie

lowy PJ też

reale PJ też

midy kingarms zacinki .

• 5 weeks later...
Posted

Guardery(przynajmniej te 0.28) to totalna porażka. W precce Systemy tną się, uderzając o ściane fragmentują okropnie, nawet po uderzeniu w folię :!: Latają jak chcą i gdzie chcą, ogólnie powinni je wycofać ze sklepów

P.S: Po fragmentacji na dwie połówki, zauważyłem ze środek wygląda jak drażetka-groszek :strach:

• 3 weeks later...
Posted

Jakiś czas temu byłem zmuszony załadować jednego maga tymi Guarderami 0,28g z Taiwangun. Zasięg skuteczny spadł o połowę i podarowałem sobie końcówkę zabawy. Niedawno miałem okazję strzelać (o czym pisałem już w tym temacie) z Guarder'ów ale kupionych na WGC. Problemu nie było. Myślałem do tej pory, że to te same kulki. Ale jedne od drugich oddziela przepaść jakościowa :-F

• 2 weeks later...
Posted

Zakupiłem na wiosne tego roku 6 butelek Guarderów 0,28g sprowadzonych z WGC. Na chwilę obecną zostało mi jeszcze półtorej butelki, czyli 11k wystrzelone. Na promyku 509mm, gumkach systema i ares, przy 470fps latają ładnie, nie ma bubli i złych odlewów, nie wiem w sumie jak wygląda zacinka ;] i nie tną się w midach KA.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Sry nie mogłem sie powstrzymać :)

Masa to podstawa!

sbaspmq.th.jpg

A co do samych kulek to może nie będą takie złe i do samopowtarzalnej się nadadzą. Pewnie będzie to coś na poziomie madbulli, podobnie jak kulki o mniejszej masie.

Edited by Piotro
Posted

Żeby było śmiesznie, Guardery ze Specshopu są świetne i latają jak trzeba. Cholera, że Gunfire robił wały z kulkami to rozumiem ale żeby Krakmani zniżyli się do takiego poziomu ... świat się kończy :roll:

Posted

I co z tego że ciężkie skoro to szit i latają gdzie chcą?? Waga to nie wszystko.

A strzelałeś akurat Guarderami >.36g?

Ja używałem Guarderów 0,28g, precka Prometheus i byłem bardzo zadowolony. Ba, mam ich jeszcze lekki zapas. Nie wypowiadam się na temat jakości tych od Krakmanów - ja swoje zawsze na Specshopie kupowałem i były bardzo fajne.

Posted

ja osobiscie od samego początku latam na GUARDERach

pierwsze miałem 0.2g spisywały sie OK :-P

teraz po tuningu mam o.25g i nie narzekam :-)

oczywiście kupione w specshopIE

Posted

A strzelałeś akurat Guarderami >.36g?

Ja używałem Guarderów 0,28g, precka Prometheus i byłem bardzo zadowolony. Ba, mam ich jeszcze lekki zapas. Nie wypowiadam się na temat jakości tych od Krakmanów - ja swoje zawsze na Specshopie kupowałem i były bardzo fajne.

Przeczytaj może co wyżej napisałem :wink:

Posted

Aż chce mi się napisać:

"A nie mówiłem?" ;)

Patrzcie post 10 i 12 w temacie.

Panowie piszemy o "kulkach" z konkretnego sklepu. 0,43 z innego sklepu pewnie nadają się do wyborówek ale z tego wątpię ;)

Posted (edited)

Ja tego nie rozumiem :wink: Przecież chyba kulki produkowane są w zakładzie producenta t.j. Guardera. Więc jak może być, że w jednym sklepie kupimy Guardery dobrej jakości a w drugim nadające się co najwyżej do klamek za 5zł ze straganu??

Jeżeli tak jest to albo w zakładzie nie ma żadnych standardów i kontroli jakości lub sklepy kupują kulki ' z niewiadomego pochodzenia', tzn. pdróbki? :roll:

Jest jeszcze opcja, że Guarder wynajmuje podwykonawców u których w zakładach produkowane są kulki a niektórzy z nich nie dbają o jakość. Ale tak czy siak firma Guarder powinna dbać o kontrolę jakość i precyzję rzeczy, które widnieją po jej marką. Czyżby firma schodziła na psy? :wink:

P.S: Ja mam Guardery 0.28, których sama budowa pozostawia wiele do życzenia :???: Po przedzieleniu na pół wyglądają jak...groszki-drażetki :wink:

Edited by rumak
Posted

Używam Guarderów 0,2 w Kurtzu, żadnych problemów, nie tną się w magazynku, nie zauważyłem różnic w porównaniu z G&G, ale trzeba zaznaczyć, że strzelam na małą odległość, jedno mogę powiedzieć na pewno, PJotów mi do worka nie wsypali bo te się tną w cholerę :-F