darkness24 Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 Mam pytanie, czy ktoś wie jak regulować Hop Up w AK 74 Cymy (CM.031) ? Quote
P3t3r Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 1. Instrukcja :wink: [spojler dla ciebie-niechaj inni poczytają] Odciągasz zamek, i tam jest dźwigienka.[koniec spojlera] BTW Chcesz jeszcze opis nacisku na spust? Quote
darkness24 Posted September 2, 2009 Author Report Posted September 2, 2009 (edited) ale mi chodzi w którą stronę dokręcić bo o ile dobrze się orientuje to w prawo kręcąc śrubką dociska się hu ale nie wiem jak dokręcić żeby szła bardziej do góry. czy w lewo czy w prawo . PS. Kupiłem używanego wiec instrukcji nie było :) Edited September 2, 2009 by darkness24 Quote
P3t3r Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 A myślałem, że już nic mnie w życiu nie zaskoczy 8O. Zapodaj fotke tej regulacji bo chyba masz dźwigienkę urwaną (ale bez nerwów, da się dorobić nawet z papieru technicznego). Quote
darkness24 Posted September 2, 2009 Author Report Posted September 2, 2009 juz chwila . zaraz wrzuce . bo nie wiem za bardzo o co Ci chodzi bo odsuwam ten suwak i tam jest srubka taka xDD zdj : http://img257.imageshack.us/i/0209092200.jpg/ http://img16.imageshack.us/i/0209092201.jpg/ Na zdjęciu zaznaczona srubka którą powinno się kręcić ale nie wiem w którą strone za bardzo ( o ile to jest HU bo nie jestem pewien ale tak sie mi wydaje ze w kalachu to jest to) Quote
P3t3r Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 Dobra, i tak za mało na tych zdjęciach widać ;-) . Więc spróbuj przesunąć śrubkę w lewo bądź w prawo, jak nie to postaraj się zrobić jutro zdjęcia lepszym aparatem i w lepszym świetle, bo na razie to czarną papkę widać ;-) . Quote
darkness24 Posted September 2, 2009 Author Report Posted September 2, 2009 (edited) czyli mam jakby troche odkręcić i wziąć przesunąć ją w którąś ze stron ? EDIT: Okej już zauważyłem . Ta śrubka trzyma jakby taką zasuwke którą się da przesuwać i to chyba ona reguluja HU . tak ? a tu jest zdjęcie takiego samego nowego ak tylko że w mojej jest tylko ta 1 śrubka a tej 2 nie ma juz http://img510.imageshack.us/img510/1723/img8132sp1.jpg Tylko w którą stronę trzeba popchnąć ten suwak na na którym jest ta śrubka żeby kulka leciała wyżej ? Edited September 2, 2009 by darkness24 Quote
Gogin Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 Okej już zauważyłem . Ta śrubka trzyma jakby taką zasuwke którą się da przesuwać i to chyba ona reguluja HU . tak ? Tak... Quote
darkness24 Posted September 3, 2009 Author Report Posted September 3, 2009 Dzięki bardzo :wink: teraz tylko sobie popatrze w którą strone tym ruszać :wink: Quote
HUGO_HUGO Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 Dzięki bardzo :wink: teraz tylko sobie popatrze w którą strone tym ruszać :wink: W stronę kolby podkręcasz w strone wylotu lufy zmniejszasz. Quote
Recommended Posts