Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PS czy 640 to nie zadużo jak do stockowego cylindra? tzn czy nie będzie spadku mocy

Ze stokowego cylindra został mi poszerzony zestaw cylindra firmy Guarder. Stokowo w moim RPK mam lufę długości 640mm.

Posted

Gogin, mierzyliśmy z kolegami. Lufa powyżej 590 mm jest za długa do cylindra standardowej długości. Zaczyna ciąć fpsy. Przy 640mm jest to już widoczne.

:wink: ja juz nic nie kumam....

@Poldeck z tego co napisałeś a ja dobrze zrozumiałem to zamiast wstawiać preckę 640mm to powinienem max. 590mm? Nadmienię, że mam Bore Upa z Guardera. Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam Chlor.

Posted

Z borkiem to jeszcze wydoli... ale w sumie po co taka dluga.

Ani to nie poprawia fpsow ani celnosci a problemy moga byc.

Wiem kiedys tez mialem manie - jak najdluzszej lufy ale mi przeszlo.

Tak po testach...

I po tym ze dluga lufa uje...la sie plastikiem.

Posted (edited)

Co do rozmowy o długości lufy to powiem, że dziś byłem na pierwszej strzelance z moją RPKaśką. Lufa wewnętrzna stokowa 640mm jest zbyt długa. Replik z M130 i Bore Upem strzela (ma zasięg) jak na M120 bez borka. Pozdrawiam i przyznaję rację Goginowi i Poldkowi.

Pozdrawiam Chlor.

Edited by chlor
  • 1 month later...
Posted

Pierwsza awaria po ponad 20k kulek - przypominam full stock i m150. Pękła markowa sprężyna systemy, reszta (czyli stock) bez śladów zużycia.

Co to sie stało, żeby Systema była słabsza od chinola ...

Posted

Co do systemy miałem kiedyś podobną awarię, co ciekawe wstawiłem chiński odpowiednik i awaria się nie powtórzyła :D. Stawiam na wadę fabryczną,wygląda na to że nawet japońce wypuszczą czasem jakiś bubel...

• 2 weeks later...
Posted

Witam

Mam od jakiegoś czasu cm.040 czyli z tej samej serii kałasz. Szybkostrzelność tego karabinu jest powalająca 6,5bps. W związku z tym mam pytanie co trzeba by zamontować żeby zrobić z tego kałaszka z 400-420 fps i mieć rofa ok 15-20bps? Planuje przeznaczyć na to jakieś 300zł ale domyślam się, że i tak będzie to za mało.

Albo zadam pytanie inaczej co można zrobić, żeby zwiększyć w tej replice rofa jak najbardziej. Limit cenowy części to 300zł

Pozdrawiam Dziobak

Posted

A ja mam mały problem z natury po co to?

Rozebrałem moją replikę ale nurtuje mnie pytanie o zębatkę która ma nadlew lub specjalny zabieg. Wszytko wygląda ładnie więc sądzę że jest to specjalnie zrobione.

Przechwytywanie.JPG

Proszę o opinie.

Posted (edited)

Ewidentna niedoróbka na tej zębacie silnikowej, kop sobie nową silnikową i tą zjechaną osi silnika, dobrze wyreguluj tą pierwszą w stosunku do drugiej - będzie działać długo i namiętnie.

Edited by Gogin
  • 2 weeks later...
Posted

Zamierzam się z zakupem cymki i mam takie pytanie o kolejność tuningowanych części. Na początku od razu wpakuję do niej preckę i gumkę HU bo to podstawa. Czy do tego niezbędny jest też dystanser?? Albo czy znacząco podnosi parametry repliki?? Na niego jeszcze kasy mi starczy na początku:) Resztę bebechów będę wymieniał z czasem w zależności od możliwości finansowych :) I teraz takie pytanie: w jakiej kolejności dodawać części najlepiej i czy jakieś trzeba jednocześnie montować?? Chodzi mi o mocniejszą sprężynę, BU, tłok, dyszę, kable niskooporowe, podkładki.

W temacie polecane były także pakiety LiPo, czy taki jak ten będzie się nadawał??

http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=356