Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam,

mam problem z moją giwera a mianowicie nie dosyć że strzela sam po spuszczeniu zamka to strzela serią tak długo aż skończy mu się gaz...

(ja przypuszczam że to wina tego dzyndzelka w korpusie który naciska na ten guzik w magazynku który wpuszcza gaz do tłoka) lecz gdy próbuje zdjąć zamek to dochodzi do 0,5 cm w przód i koniec... mam pistolet parę dni i szkoda mi go wyrzucić... z gory thx ;P

Posted

W brew pozorom wcale nie takiej dużej. Rączka przeładowania taka jak w L96 jest wyjątkowo wygodna i nie wrzyna się w łapę (w przeciwieństwie do ostatnio rozchwytywanego SWD). Podczas gry strzela się na tyle rzadko i na tyle mało się myśli o takich drobiazgach, że przeładowywanie na prawdę nigdy nie jest problemem, chyba że ktoś ma bardzo drobną posturę.

Albo przerywacz. Ew po prostu masz chińską replikę gazową które słyną nie z jakości ale z awaryjności.

Posted

Masz pewnie wytartą zapadkę na kurku, która powinna go blokować w napiętej pozycji.

Albo przerywacz. Ew po prostu masz chińską replikę gazową które słyną nie z jakości ale z awaryjności.

w 99% to co Olo napisał.

• 1 month later...
Posted

Witam, problem mam ten sam co kolega, z tym że prawdopodobna przyczyna mojego problemu jest widoczna na zdjęciu:

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/6AZjtp...feat=directlink

Da się ten element gdzieś kupić (replika jest miesiąc po gwarancji :( )?

Ktoś sprzedaje części zamienne do tych chińskich "klocków"?

A może będzie pasowało coś z Glocka innej firmy (R17 to chyba podróbka TM, tak chyba wygląda przynajmniej z załączonej instrukcji obsługi)?

Albo odwrotnie może da się wykorzystać części tej repliki (np. zamek) do czegoś innego (np. glocka z "plastikowym" zamkiem innej firmy) ?