Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam.

mam kilka pytań, problem polega na tym że dość często zacina mi się kulka w komorze, i tym samym w tłoku zjeżdża przednie początkowe zęby...

1. czy jeśli dystanser jest na zero to kulka przeleci przez komore ( wrzucamy powiedzmy ręcznie ) bez zatrzymania , czy musi się zatrzymać na "kożuszku" gumki ??

2. czy plastik ( zapięcie w kształcie księżyca ) na komorze HU ma znaczenie jeśli chodzi o głębokość osadzenia lufy i tym samym może powodować to że się kulka zacina ?? bo mam lekko zjechany ten plastik i niewiem...

3. czy standardowe zębatki z JG i bateria 9.6v , silnik S. Magnum może powodować to że zjeżdża zęby ( początkowe ) , chodzi mi o przełożenie.

4. kulka na gumce z Systemy częściej blokuje mi się niż guardera , przypadek ??

dodam ze GB v.2 m16a4 JG , komora KA , lufa precka

Posted

witam.

mam kilka pytań, problem polega na tym że dość często zacina mi się kulka w komorze, i tym samym w tłoku zjeżdża przednie początkowe zęby...

1. czy jeśli dystanser jest na zero to kulka przeleci przez komore ( wrzucamy powiedzmy ręcznie ) bez zatrzymania , czy musi się zatrzymać na "kożuszku" gumki ??

2. czy plastik ( zapięcie w kształcie księżyca ) na komorze HU ma znaczenie jeśli chodzi o głębokość osadzenia lufy i tym samym może powodować to że się kulka zacina ?? bo mam lekko zjechany ten plastik i niewiem...

3. czy standardowe zębatki z JG i bateria 9.6v , silnik S. Magnum może powodować to że zjeżdża zęby ( początkowe ) , chodzi mi o przełożenie.

4. kulka na gumce z Systemy częściej blokuje mi się niż guardera , przypadek ??

dodam ze GB v.2 m16a4 JG , komora KA , lufa precka

1. Tak

2. Tak - jak za bardzo wepchniesz lufę w komorze to kołnierz gumy może się zawijać i kulas na tym blokować - tłok może stawać w tylniej pozycji.

3. Tak trudno powiedzieć bo to zależy od twardości sprężyny

4. A jak myślisz?

A ja dodam żebyś czyścił lufę lub/i pochwalil się jaką masz "preckem".

Posted

1. Dopiero na kołnierzu powinna się zatrzymywać. A nie na wysepce podkręcającej.

2. Ten plastik to bodaj najważniejsza część komory ;-) . Bez niego lufa się wysuwa jesli nie jest CIASNO wepchnięta i po podwinięciu gumki, następuje wielka zacinka, śmierć tłoka i czasem zębatek.

3. Przełożenie ma się nijak to zjeżdżania tłoka dopóki nie przegniesz i nie zrobisz kosiary. Jaki to tłok? Jaka sprężyna? Powiedzmy, że wedle mnie przy m130-140 i niżej nie ma sensu zakładać Magnuma a patrząc po tym, zę precka/komora KA/Magnum, wnioskuję, zę masz coś a'la m140-150. W takiej konfiguracji nie ma szans na rekord życiowy ROFu więc raczej winiłbym jakość tłoka i zacinki.

4. Guarder jest miękką kupą, pęka od patrzenia na niego. Łatwiej na chama w razie problemów przepchnąć przezeń kulkę.

• 4 years later...
Posted

od kilku tyg walczę z moją gietą.

Zmieniłem lufą na precyzyjną guardera 363 mm i przezroczystą gumkę guardera.

I mam straszny problem, gdyż teraz bez problemu strzela na semi, jednak na auto bardzo często się zacina (kulki g&g).

Wydaje mi się że właśnie kołnierz się podwija. Rozkładałem to i składałem już dziesiątki razy, próbowałem nawet z zieloną gumką g&g, ale było tylko gorzej.

Co do powyższej dyskusji chciałbym odnieść się do punktu 2 a mianowicie do stopnia nasunięcia komory hu na lufę. Ja teraz za każdym razem robiłem to powiedzmy do "oporu", czy to poprawny sposób ?