Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Siemka. Kumpel chce wysłać m16a3 P&J na serwis do taiwanguna bo ma gwarancję. Co ma zrobić bo nie wie a ja też się na tym nie znam. Musi wysłać jakiś email , jakiś list, formularz czy kartkę w pudełku zostawić? Proszę o pomoc w jego imieniu.

Edited by Laki
Posted (edited)

No jak nie pisze ?

Reklamacje

1. Reklamacje dotyczące uszkodzeń mechanicznych powstałych podczas transportu oraz braku towarów będą rozpatrywane tylko w momencie odbioru towaru w obecności spedytora. Warunkiem przyjęcia tego typu reklamacji będzie spisanie wraz z dostarczycielem protokołu reklamacyjnego.

2. Reklamacje z przyczyn innych, niż określone w pkt V.1. należy kierować w formie online lub pisemnej na adres do korespondencji podany w pkt I.2. niniejszego regulaminu. W piśmie tym należy:

a) wskazać datę umowy sprzedaży, załączając dowód sprzedaży (fakturę VAT lub paragon),

b) dokładnie opisać okoliczności uzasadniające zdaniem Klienta reklamację (opis wady),

c) wskazać kto, kiedy i w jaki sposób wykrył wadę,

d) określić, czego Klient się domaga.

Dla rozpatrzenia reklamacji niezbędne jest również dostarczenie na adres do korespondencji, wskazany w pkt I.2. niniejszego regulaminu, reklamowanego towaru wraz z opakowaniem (naklejka na towarze lub opakowaniu, zawierająca oznaczenie importera i dzięki temu pozwalająca na identyfikację towaru jako pochodzącego od KRAKMAN, nie może być ani usunięta ani uszkodzona w sposób pozwalający na przypuszczenie, że została przeklejona z innego produktu czy opakowania). Sklep taiwangun.com zastrzega sobie prawo do nie przyjmowania żadnych przesyłek odsyłanych za pobraniem Reklamacje będą rozpatrywanie w terminie 14 dni roboczych od otrzymania przez sklep taiwangun.com reklamowanego towaru wraz z zgłoszeniem i opisem wady.

3. W przypadku udzielenia na zakupiony towar gwarancji, jej warunki określa odrębny dokument gwarancyjny (umowa gwarancyjna), dostarczony razem z towarem.

*Pogrubienie moje

A jak dalej nie wiesz co robić to może warto zadzwonić do sklepu, czy to aż takie trudne ?

Powoli dochodzę do wniosku że tym forum zaczną się pojawiać pytania jak założyć okulary ub hełm.

Edited by ruffin-89
Posted (edited)

Ja nie odsyłał swojej repliki do serwisu tylko mój kolega. Prosił żebym zapytał się o wszystko...

A poza tym to jak 12 latek czy 15 latek ma dzwonić do serwisu? Nie trzeba być pełnoletnim?

Edited by Laki
Posted

MY robimy głupie problemy ? Proponuje żebyś przeczytał swój temat jeszcze raz.

Nie chodzi mi o mój problem z gwarancją( Właściwie nie mój tylko kolegi:P). Co z tego, że ktoś ma 12,15 czy tam nie ma osiemnastki. Każdy się w ASG może bawić. Wiadomo zloty od 16 za pozwoleniem i zaświadczeniami albo od 18. Tak to każdy może się bawić. I nie rozumiem o co wam chodzi z tymi dziećmi. Wiadomo, że są takie dzieci co kupują jakieś tam tanie repliki bez okularków się strzelają i bumm... oko wylatuje jednemu czy drugiemu, osobiście też o takim czymś słyszałem, ale nie każdy jest takim ,,dzieckiem" , że się w Airsoft nie może bawić. Nie przeadzajcie...

Posted

Sądząc po tym temacie, nie każdy może i powinien bawić się w ersoft.

"STOP dzieciom w ersofcie" i podpisuję się pod tym każdą kończyną, a nierozgarniętych rodziców można w sumie jakoś rozliczyć, to teraz takie modne: "zaniedbanie obowiązków rodzicielskich i wystawienie zdrowia dziecka na szwank" ;-).

Posted

Nie chodzi mi o mój problem z gwarancją( Właściwie nie mój tylko kolegi:P). Co z tego, że ktoś ma 12,15 czy tam nie ma osiemnastki. Każdy się w ASG może bawić. Wiadomo zloty od 16 za pozwoleniem i zaświadczeniami albo od 18. Tak to każdy może się bawić. I nie rozumiem o co wam chodzi z tymi dziećmi. Wiadomo, że są takie dzieci co kupują jakieś tam tanie repliki bez okularków się strzelają i bumm... oko wylatuje jednemu czy drugiemu, osobiście też o takim czymś słyszałem, ale nie każdy jest takim ,,dzieckiem" , że się w Airsoft nie może bawić. Nie przeadzajcie...

A ja to popieram... jak się zna kogoś to czemu nie... ale ile razy można to pisać.

BTW: Tuksiak, zrób se dzieciaka i zobaczymy za kilkanaście lat :-F

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Posted

pamiętam sytuacje jak przychodzi dzieciak do sklepu i chce karabin do stselania... oczywiscie tatus godzi sie na to i chce kupić młodemu "giwerę" aby ten po prostu nie zawracał mu głowy i niech lata sobie z kolegami po dworze i "stsela". od razu zadawane pytanko: " czy syn bedzie strzeła sie z kolegami? " tatuś odpowiada ze tak no chyba normalne ( dla mnie nie...)

- a czy ma ochronę oczu ?

- nie. a trzeba ?

- wie pan... oko to nie zab mleczak nie wyrośnie tylko wypłynie sobie

nie ma to jak szuflada ze zdjęciami postrzelonych ludzi ( rozwalone rece, policzki, nogi, brzuch posiniaczony, wybite zeby) :)

tatuś wykreca malcowi ucho i zaciąga go expresowo do domu krzyczac a mówiłeś ze nie trzeba ochrony oczu i innych.

hiehiehie wiem jestem brutalny. :P

Posted

pamiętam sytuacje jak przychodzi dzieciak do sklepu i chce karabin do stselania... oczywiscie tatus godzi sie na to i chce kupić młodemu "giwerę" aby ten po prostu nie zawracał mu głowy i niech lata sobie z kolegami po dworze i "stsela". od razu zadawane pytanko: " czy syn bedzie strzeła sie z kolegami? " tatuś odpowiada ze tak no chyba normalne ( dla mnie nie...)

- a czy ma ochronę oczu ?

- nie. a trzeba ?

- wie pan... oko to nie zab mleczak nie wyrośnie tylko wypłynie sobie

nie ma to jak szuflada ze zdjęciami postrzelonych ludzi ( rozwalone rece, policzki, nogi, brzuch posiniaczony, wybite zeby) :)

tatuś wykreca malcowi ucho i zaciąga go expresowo do domu krzyczac a mówiłeś ze nie trzeba ochrony oczu i innych.

hiehiehie wiem jestem brutalny. :P

Wiadoma sprawa, są takie dzieci, ale nie można od razu wszystkich negatywnie oceniać.

Posted
ale od 16 lat i tyle.

Do mnie na strzelanke przyszedł raz gość 19-letni i jak dostał to zdjął gogle i zasuwał środkiem na respa a obok niego kulki latały :poddanie:

Mam w teamie osoby 13-15 lat i żaden z nich nie jest tak głupi. Liczy się rozsądek, a nie wiek. Drugi gość który miał 16 lat trzymał okulary na nosie i dopiero jak zaczynał się kontakt ogniowy to je zakładał, bo stwierdził że kiepsko przez nie widać. :wink: Dlatego obydwóm panom podziękowałem za zabawę.

Przyjmuję do teamu tylko normalnych ludzi.

Posted

Do mnie na strzelanke przyszedł raz gość 19-letni i jak dostał to zdjął gogle i zasuwał środkiem na respa a obok niego kulki latały :poddanie:

Mam w teamie osoby 13-15 lat i żaden z nich nie jest tak głupi. Liczy się rozsądek, a nie wiek. Drugi gość który miał 16 lat trzymał okulary na nosie i dopiero jak zaczynał się kontakt ogniowy to je zakładał, bo stwierdził że kiepsko przez nie widać. :wink: Dlatego obydwóm panom podziękowałem za zabawę.

Przyjmuję do teamu tylko normalnych ludzi.

Dokładnie, popieram to. Liczy się tak naprawdę rozsądek. U nas najmłodsza osoba do strzelanki ma 12 lat. I radzi sobie super. Zawsze nosi okulary, nie ściąga ich przed skończeniem gry i bawi się świetnie razem z nami. Rozsądek i tyle...

nawet nie przyznawaj sie ze masz taki "team"

Niby czemu?

Posted

I tak oto z tematu o gwarancji przechodzi do tematu sezonowego czyli wszyscy powyżej 18 lat są "fe" bo nie pozwalają się "szczylać" dzieciom.

Zawsze tak będzie, ale no cóż...

Posted

BTW: Tuksiak, zrób se dzieciaka i zobaczymy za kilkanaście lat :-F

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Grzechotnik z moją Córką może byś się i chciał umawiać gdybym jej na to pozwolił, pomimo tego, że jest pełnoletnia, a fotkę masz Tutaj. Wystarczyło sprawdzić jest temat, a nie pisać bzdury.

Kolegom "nastoletnim" proponuję zapoznać się najpierw z prawem polskim, co komu i za co grozi, a później sobie piszcie co tam sobie i jak robicie dobrze. Dzieciom prowadzić też nie wolno wszystkiego, tak samo i nie należy im pozwalać bawić się w niektóre gry.

Zachowania osób starszych nie będę oceniał, bo to nie głupota a debilizm, ale na szczęście na to rzadko się umiera ;-).