Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

hej

to jaq mam pytanie czy te rekawice z galaskóra (nie wiem jak sie to odmienia) nr 11 nadawalyby sie do grania. z jednej strony wygladaja wmiare delikatnie, wiec powinny sie dobrze dopasowac i nie utrudniac strzelania, z drugiej, czy ta skórka po str chwytnej nie przeciera sie za latwo?

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

odnosnie rekawiczek mam takie pytanko,

http://www.v2militaria.pl/oferta.php?tm=20...27&kat=RĘKAWICE

http://www.demobil.pl/sklep/index.php?KOD=...=&sk=55&nw=&pr=

Czy to te same i nie ma roznicy skad zamowie? bo wydają mi sie inne :>, jak sie przyjrzec to roznia sie tymi napisami i od razu widac ze kolorem. A skoro obydwa sa "orginalne US" to ktore są te orginalne orginalne a ktore orginalne dla glupich? :P

• 4 weeks later...
Posted

Foka ma rację, czesto sprzęt różni sie kolorami czasem nawet u jednego producenta. Widać to scezgólnie przy oporzadzeniu ALICE. Nylon jest w kolorach od głebokiej zieleni przez khaki do niebieskoszarozielonego!

Pozdrawiam

Posted

Kapral -> Natomiast ciekawe są te rękawice w kamuflarzu szwedzkim(moge sie pomylić, ale naj pewno jakiś północny:)

Miales na mysli 012? To na pewno nie jest to szwedzki wzor. Ten ma bardzo regularne plamy (bardziej przypomina to 'wielokaty' niz 'liscie') i jest wrecz jasnozielony jesli patrzy sie na wieksza powierzchnie (plecy zolnierza np)

Kiedy bywasz na gg?

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted
Ok, czy ktoś nabył rękawice w f-mie Galaskór ? Czy sprzedają detalicznie ?

Jak można określić rozmiar dłoni ?

Pozdrawiam.

Od dwoch dni jestem uzytkownikiem rekawic Galaskor nr.022 i jestem z nicg jak narazie zadowolony.

Zeby zamowic, musisz wejsc na ich stronie w dzial Kontakt i tak napisac w okienku ze chesz kupic co i ile. Rozmiar mierzony jest w obwodzie kostek w cm. Jest mozliwosc zamowienia rozmiaru na zyczenie. Ceny masz na stronie w dziale CENNIK, musisz doliczyc 22% VAT. Platnosc przy odbiorze, koszty przesylki pokrywa GALASKÓR.

pozdrawiam

• 11 months later...
Posted
Siema niepomoge tobie zbytnio bo sam niewiem :lol:

Co to do :przyrodzenie: jest za odpowiedź?!

Krótkie dochodzenie wskazuje na to, że WP używa takich rękawic.

Posted
Sory Pitek nie chcialem cie wkurzac ale rainbow to moj kumpel z grupy i chcialem sobie zazartowac :wink:

Domyśliłem się. Chodziło mi o to, że to nie jest forum regionalne/teamowe i nie służy do pogaduch.

I nie wkurzyłem się, nie dostaniesz kulki 8)

BTW nigdzie nie jest napisane, jakie wypełnienie mają te rękawice.

Posted
Z ogledzin wynika ze zarowno pantery jak i pumy sa z 3 warstw: zewnetrznej, jakiegos bardziej miekkiego materialu w srodku (jak gdyby lekko zmechaconego) i jakiegos wypelnienia pomiedzy nimi (musialby jedna pare rozpruc zeby zobaczyc co to jest). Nie sa zbyt grube, ale wydaja sie dosc cieple.

Niezbyt wiele napisał.

Z tej stronki wynika, że rękawice z takimi oznaczeniami wojsko jednak zamawia.

Z resztą cHGW, na szczególnie wyrafinowane to one nie wyglądają, do przerzucania węgla jak znalazł. Lepiej zamówić sobie jakieś rękawice Galaskór w kamuflażu.