Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

przegladam, przegladam i sam sie dziwie jakie zajebiste rzeczy robia w Poslce :)

Nomexy, Kevlary, Windstopery... rekawice do zjazdow, do broni, policyjne dla AT ze wzmocnieniami... wszystko do wyboru do koloru... nawet rekawice w kamuflazu "plamiak"... i w wiekszosci przystepne ceny :)

Posted

Alert to sklep

Galaskor to producent

nie musze chyba tlumaczyc jak to wplywa na cene ;)

Alert sprzedaje zachodnie produkty

Galaskor jest polski

nie musze chyba tlumaczyc jak to wplywa na cene ;)

ale asortyment maja na prawde fajny :) na przyklad tanie ochraniacze Hatcha :)

Posted

Wiem wiem Navy - ale Hatcha produkty znam dlatego mowie.

Co do porownan - Kopromed to tez nasza krajowa firma ale ich produkty to lekka kpina... jakos tak ciezko zaufac a roznica miedzy 90PLN a 118 czy 122 to zadna roznica ( a dobry produkt trwa i trwa).

Posted
drogo... ja za swoje kontraktowe nomexy dałem 50zeta nówki/35zeta uzywki.

a mozna wiedziec gdzie?

ja spotykam tylko nowki po 150-200 i uzywki po 50-80 zl

Posted

hooah,

Foka, Lukazari, walcie na maila co potrzebujecie. Jak bede jehał po spzret dam cynk i wpłacicie mi kase na konto, wtedy wam wyśle.

CO do tego glaskóra, to te rekawice ochronne w polskim plamiaku, to gore texy, Formoza takich uzywa(wiem bo widziałem) i podobno GROM, z tego co też sie orientuje wchodzą w skład polskiego gore texu)(kurtka ochronna, spodnie ochronne, podpinka polarowa i kaptur), ale nie jestem pewien, bo nie mam tych rękawic. Natomiast ciekawe są te rękawice w kamuflarzu szwedzkim(moge sie pomylić, ale naj pewno jakiś północny:)

pozdrawiam

kapral

Posted

hooah,

Recon, walnij maila, albo GG: 3430472.

pogadamy :)

asortyment to standart US Army i armii holenderskiej. mundury, LBV, A:ICE, oporządzenie jakieś, PASGT, M1, takie tam bajerki mniejszej rangi. kamizelki siatkowe pod PASGT. różne rzczy.

pozdrawiam

kapral

Posted
przegladam, przegladam i sam sie dziwie jakie zajebiste rzeczy robia w Poslce :)

Nomexy, Kevlary, Windstopery... rekawice do zjazdow, do broni, policyjne dla AT ze wzmocnieniami... wszystko do wyboru do koloru... nawet rekawice w kamuflazu "plamiak"... i w wiekszosci przystepne ceny :)

a jak już sie nazachwycasz to załóż je na rece i spróbuj wziąść pistolet do ręki..wtedy dopiero wyjdzie, że nie przylegają do reki,skóra sie zwija na dłoni pod uchwytem,palec w rekawicy nie mieści sie w kabłąku..;).

dobre rekawice to skarb.takie naprawde dobre utrzymują reke w pozycji naturalnej tzn.gdy trzymasz rekę lużno skóra wewnątrz dłoni jest naciągnięta.w każdym innym przypadku rekawica będzie przeszkodą jesli chcesz w niej pracować długo i pewnie.

nosze rekawice i latem i zimą i ich jakośc powoduje , że albo ląduja na półce albo na dłoni.a za jakość nieraz trzeba słono zapłacić.

Posted
coz, na razie uzywam rekawic lotniczych i nie narzekam...
a miałes kiedys na reku profesjonalne rekawice do strzelania ?

trzeba przyznac że większośc sprzętu wojskowego (w tym rekawice) jest robiona tasmowo i na średni wymiar w swoim rozmiarze..dla mnie to róznica jak między motocyklem a skuterem...

Posted

hooah,

Ja swoje Nomexy USAF kupiłem za 35zł. Nie jestto duza cena, a standart dosyć wysoki, tak samo ja, rekawice Heavy Duty, służą mi dobrze.

Jezeli ty narzekasz to twoja sprawa, ja nie potrzebuje zmiany rękawic, Foka jak widać też nie:) A jak ktoś nazreka na małą wytrzymalość nomexów, to niech sobie sprawi holenderska wersje, troche trwalsza.

pozdrawiam

kapral

Posted

ja nie narzekam bonie nosze takich rekawic ;).

ja tylko mówię, że rekawice to bardzo indywidualny sprzęt i ...musza byc wygodne.obecnie mam rekawice bez palcy które mimo że są dopracowane mają wadę nadmiaru skóry na dłoni.strasznie to wnerwia przy chocby uchwycie broni w dłoń.DAM JE DO PRZERÓBKI;)

ale sa rekawice idealne....ale tez drogie...HellStorm...mniam...cos 250 zl za pare ale dłoń sama układa sie do chwytu.]

mam tez rekawice do strzelania zimą>skórzane.naszukałem sie ich 2 lata i ...mam;)..tak więc mając takie podejście widzisż, że standrd armijny jest dla mnie niewystarczający (oczywiście nic nie ujmując prywatnym odczuciom kolegów ani jakości nomexów;))i polecam spróbowac profesjonalnych rekawic do strzelań.

zobaczymy wtedy czy ubierzesz jeszcze nomexy (a juz zimą to wogóle skandal;)