Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja aktualnie lecę na stocku :icon_smile: . Kultura pracy wyśmienita. Wymieniłem tylko gumkę hopka na taką z zestawu od komory shs czerwonej do ak. Mała kosiarka na 7.4v lipo. Co do komory.

@ppszejdi

U mnie podawała bardzo dobrze na komorze specny i z gumką systemy, ale zostałem przy stocku i gumce z tej komory ( jasno zielona shs chyba tylko dodawana do komór).

Mógłby podać ktoś dokładny wymiar prawej zębatki selektora? Lub chociaż samych zębów..

• 11 months later...
Posted

Ta replika ma dwie zalety (piszę z autopsji, miałem):

-bierze magazynki od M4,

-ma lans faktor.

Jej wady to niby małe zadry, ale jeśli masz 20 małych zadr wbitych w du*ę to za wygodnie się nie siedzi. Dlatego ja swojego puściłem w świat i gdybym mógł cofnąć czas to bym sobie wziął replikę Mp5k Cymy albo nawet używkę Marui (choć człowiek moich gabarytów wygląda z mp5k bardzo pociesznie).

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Jak? Proszę wytłumacz jak stary :D.

Ja aktualnie będę musiał wymieniać selektor i płytkę.

@Nath lub @Yahalom wejdzie tam standardowa?

Edited by Puloman
Posted

Zdejmij ramówkę, przykręć zwykłą prowadnicę kolby od M4 śrubą, proste. Tyle że byłbym ostrożny z obchodzeniem się, bo śruba wchodzi w prowadnicę sprężyny, i kolba trzyma się tylko na niej (i tej rozporowej nakrętce na prowadnicy kolby), nie zaś na tej "mufie" jak w normalnym aegowym M4/M16.

Co zaś się tyczy płytki selektora to przejrzałem stronę vfc i oni nie sprzedają specjalnej płytki do pdw, ergo można założyć, że normalna płytka selektora powinna pasować.

Posted

Przejrzałem internet i opcji widzę jest sporawo.

1) Tak jak tutaj

2) Zaprojektować adapter na drukarce 3D

3) Uciąć kolbę i jakoś to dopasować do tego łamańca

4) Ucięcie samego dołu w kolbie i tyłu i dopasowanie prowadnicy do tej górnej rurki

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Zdecydowałem się w końcu na niebieską komorę shsa, niestety nie pasuje z marszu. Oto modyfikacje (wszystkie łatwe i odwracalne).

2wnr3vo.jpg

Po takich przeróbkach komora siedzi w środku jak przyklejona, kulki raczej podaje, żeby sprawdzić dokładnie, muszę udać się w jakieś ustronne miejsce.

A tak przy okazji, łapcie fotę mojego Dziobak Enter&Convert ;)

2im7xc6.jpg

• 1 month later...
Posted

Szykuję się do zakupu uszkodzonego KAC PDW, żeby zrobić sobie obustronny selektor. Nie wiem jeszcze czy:

-Wstawić oryginalne zębatki selektora

-Zlecić wykonanie stalowych

-Wydrukować plastikowe

Wszystkie powyższe rozwiązania mają wady i zalety. Ktoś pomoże? Obustronny selektor spędza mi sen z powiek :/

Posted

Chciałbym to wpakować do emki KWA. Ile wynosi orientacyjna cena?

Czekaj, Ty chcesz w gb KWA zrobić obustronny selektor? Bardzo mało wykonalna sprawa, był niedawno temat, poszperaj.

Posted

WItam,

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kupno KAC'a jako repliki zapasowej pod CQB.

Czy ktoś z używających może mi powiedzieć jak wygląda jej awaryjność i jak ona znosi inne części? Na przykład podczas wymiany na komponenty innych producentów? Opłaca się w nią w ogóle inwestować?