Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje wrażenia po pierwszej prawdziwej strzelance:

- Generalnie jest problem z podawaniem kulek z magów i to zarówno z emkowych jak i midcapa z zestawu. Magazynki kiwają się w gnieździe w przód i tył, trudno ocenić w jakim położeniu jest dobrze, w decydującym momentach nie można liczyć na perfekcyjne działanie repliki. Przetestowałem plastykowe i metalowe magi ICS, mag Stara i oryginalny mid cap.

- Mechanizm składania kolby też daje czadu. Jego konstrukcja powoduje samoczynne luzowanie się mocującch go imbusów i doprowadza do "wystrzelenia" zatrzasku w kosmos. po zabezpieczeniu drania taktyczną taśmą okazało sie że zatrzask trzyma na tyle słabo że kolba składa się sama w momencie składania się do strzału.

Na chwilę obecną powstrzymam się z ostateczną oceną repliki. Popracuję nad magami i zobaczymy.

Posted

Ja magi owinąłem izolką i powiem, że jest dużo lepiej. Na dniach popracuje nad KACem, bo powiem szczerze nie jestem zachwycony, jako tako wyjęty z pudełka... W koncu to Boyi :???:

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Posted

Rozwiązaniem problemu okazało się podklejenie magów izolką w tylnej części (rozwiązanie tymczasowe) i zastosowanie innych kul niż PJ. Na kulach G&G nie ma problemów.

Oczywiście temat bedę drążył i wymienię gumkę hopa na kolejną z kolekcji i przetestuję inne kulki.

Posted

Znalazło się może wiecej użytkowników tej repliki, aby mogli się podzielić wrażeniami ?

Bo z tego co czytam jest dość dużo nie dopracowań. Jest ktoś jeszcze kto kupił tą replikę i "rozdziewiczył" ją na strzelance. Niech podzieli się wrażeniami i powie nam jak się zachowuje to cacko po dłuższym czasię eksploatacji.

Posted

gdzie można dostać magi do kaca ? wiem że na taiwangunie można dostać hi capy ale wolałbym coś mniej zasobnego :P

magi pasuja od emek. oryginalne magi midy mają się pojawić u Krakmanów we wrześniu

Posted

Witam, pytanko mam. Czy wejdzie bez problemu tam do środka Gearbox od M15A4 CA ? Bo replika piękna i poręczna bardzo tylko Gearbox ten chiński bym wywalił i wstawił stary od CA.

Pozdro!

Posted

Tak się składa że mam M16A4 boyja , też z najnowszej partii i po zdjęciach widzę GB , dysza , tłok te same a pewnie i więcej rzeczy też . I właśnie tłok po 7000 BB na M125 i M120 zero śladów użytkowania a muszę dodać że kila zacinek potraktowanych full auto przy 10.8V , więc o tą część bym się nie bał .

Posted

No to jak jest z tą bareryjką, piszecie że można LiPo ale jak widze nikt takiej nie wkładał :(.

Jak się ogląda RA-Techa to wynika że trzeba zmodyfikować blok gazowy i lufe zewnętrzną żeby Lipo weszło do środka !?!

Posted

Panowie jest sprawa. Mam KAC'a lecz ma bardzo dużo pustych strzałów... natomiast jak ten sam magazynek podłące do Masady A&K to działa bez problemu. Wina chyba jest komory hop-up. Czy Komory są kompatybilne z każdym karabinem serii MXX ?? Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Posted (edited)

Kombinowałem i mam sposób na puste strzały :D

U was też lufa nie idzie równolegle do bocznego RIS'a??

Problem jest natury konstrukcyjnej. Dolna śruba (jedna z dwóch przed dolnym RIS'em) jest wkręcana w lufę zewnętrzną co powoduje ściągnięcie lufy w dół i podniesienie komory hop up do góry. Wtedy najmniejszy ruch (Nawet przy strzale) może podrzucić hopka i zablokować magazynek. Jak temu zaradzić?? A no prosto: Należy mocno poluzować tą śrubę (Tą bliżej RIS'a) i na maxa podnieść lufę do górypo czym ją zablokować czymś z przodu i dokręcić śrubę. Ja ją zablokowałem Kluczem imbusowym nr.3 (Tym co luzowałem śróbę) wsadzając go na przestsrzał w ostatnią dziurę we frontgripie. Problem znikł, a karabin naprawdę stał się przydatny ;)

Pozdro i mam nadzieję, że się przyda ;)

Edited by fidziux
Posted

Sprawa lipola jest w toku. Dostępne na rynku baterie nie mieszczą się we froncie bez modyfikacji. Z pomiarów jakie przeprowadziłem wynika, że koniecznym jest wywalenie dwóch aluminiowych kształtowników symulujących rurę gazową 1, trzeba też przyciąć (skrócić) element utrzymujący kształtowniki 2 lub przesunąć w tył o ok. 1-1,5 cm otwór mocujący lufę zewnętrzną 3 o którym pisał fidziux w swojej modyfikacji dotyczącej pustych strzałów.

7aa245a6620e78bdm.jpg

Posted

Ja coprawda swojego KACa calkowicie rozebralemi zlozylem a nie mam problemu z luznymi magami wręcz przeciwnie siedza bardzo sztywno . Nie mam problemu pustyh strzalow nawet na batce 10,8 :-P . Ale jest inny problem strasznie grzeje sie silnik co ciekawe typ sredni , jesli hodzi o wykonanie zewnetrzne jest super, moge porownac z stokowym g&p i z castomowym king armsem sr 16 to G&P ma sie nijak a king arms jest porownywalny, tylko tam body i ris kosztowaly tyle co caly kac pdw zrobilem podliczenie i wyszlo mi ze kac vfc tak wyposazony jak boyi kosztowal by prawie 2000 zl :poddanie:

Posted

Ja coprawda swojego KACa calkowicie rozebralemi zlozylem a nie mam problemu z luznymi magami wręcz przeciwnie siedza bardzo sztywno . Nie mam problemu pustyh strzalow nawet na batce 10,8 :-P . Ale jest inny problem strasznie grzeje sie silnik co ciekawe typ sredni , jesli hodzi o wykonanie zewnetrzne jest super, moge porownac z stokowym g&p i z castomowym king armsem sr 16 to G&P ma sie nijak a king arms jest porownywalny, tylko tam body i ris kosztowaly tyle co caly kac pdw zrobilem podliczenie i wyszlo mi ze kac vfc tak wyposazony jak boyi kosztowal by prawie 2000 zl :poddanie:

:poddanie: :wink: Zainwestuj w słownik ortograficzny i naucz się regułek stawiania przecinków wraz z podziałem "tekstu" na zdania... Nic nie zrozumiałem z tej Twojej "wypowiedzi" więc łaskawie napisz ją normalnie, nim mod wywali w kosmos... :roll:

Aż mi się odechciało pisać...

Pozdrawiam

To nie pisz. Nie napisałeś nic na temat tylko się czepiłeś braku polskich liter //Jabol