Saba Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 Witam! Kiedyś grałem w taką fajną grę, w której dowodzimy jedną ze stron w II wś. Pojawiała się mapa europy, na której była siatka. Dowodzimy całymi armiami, przesuwając je w kwadracikach siatki. Wiem że to marny opis gry, ale inaczej nie potrafię tego zrobić:) Chętnie bym sobie pograł w nią, więc jeśli ktoś zna, to proszę o info. Pozdrawiam! Quote
Tanaj Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 Hmm... Brzmi jak jakiś Risk. Albo coś z serii Europa Universalis? Quote
Saba Posted July 25, 2009 Author Report Posted July 25, 2009 Jeśli się nie mylę, to miało coś w nazwie command. W każdym razie fabuła to Europa w II wś. Na początku zgadzają się wszystkie położenia Armii, Quote
$limak Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 Najbliższe skojarzenie to Combat Command i seria Panzer/Allied General. A te "kwadraciki" to heksy. ;) Quote
Saba Posted July 29, 2009 Author Report Posted July 29, 2009 Combat Command - chyba to! dzięki wielkie! :) Quote
Saba Posted August 12, 2009 Author Report Posted August 12, 2009 Darksoviet - to jest dokładnie ta gierka - tak mi się wydaje po screenach. Narazie walczę żeby uruchomić pod Vistę. Dzięki wielkie! :) Quote
Recommended Posts