Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Bo jest strasznie drogi, nikt go nie kupuje, zalega w magazynie, więc postanowili obniżyć cenę? Na specshopie był tak samo przeceniony. Wątpliwości czy to ares czy nie ares można by mieć jakby takiego cheytaca robiła jeszcze jakaś firma...

• 1 year later...
  • 1 year later...
Posted (edited)

Witam panów,

mam pytanie, czym może być spowodowana tak gigantyczna różnica cenowa pomiędzy specshopem a gunfire ? Na specu M200+drugi zestaw napędowy+luneta kursuje wciąż tylko i wyłącznie na zamówienie za 6k, a tu gunfire oferuje za 2,5k... Ten napęd gazowy i luneta, aż tyle kosztują ? :icon_neutral: Czy też może to jakiś pseudo-Ares... ?

LINK DO GF:http://gunfire.pl/product-pol-1152200958-Sprezynowa-replika-karabinu-M200-TAN.html

Edited by Pelepolska
Posted

:D Być może :D

Mam niezłą zagwozdkę bo stoję przed wyborem MS338 czy właśnie M200. Fakt faktem, że MS338 jest o niebo mobilnieszy, ale z drugiej strony jak przywalić to z klasą :P Wsadzę tam konwersję od Mancraft-a, więc stoję przed marnym wyborem, które dzieło sztuki bardziej mi się podoba :(

Posted

Mam MS338, naprawdę fajna snajperka. Ale ona tu nie jest tematem.

Do M200: jest fajna, optycznie i mając taką replikę dostajesz +150 do lansu. Ale powiem tak: MS338 jest może mobilniejszy, ale to nie oznacza że jest mobilny... M200 waży sporo więcej od MS338 i nie wyobrażam sobie latania z nim po polu. Pozwolę sobie powiedzieć że mam dobrą kondycje, ale latanie z ciężką snajperką naprawdę wyciska wszystkie soki. Mój MS też ma konwersje Mancraft, czyli doliczasz jeszcze butlę na plecach, reduktor, itd.

Powiem tak: to jest fajna snajperka (M200), ale fajna do oglądania. Jest niebywale mniej praktyczna od MS338 i obiecuje Ci że jak ją kupisz to po pierwszym przebiegnięciu się po polu będziesz ją przeklinał. :) Szczególnie jak stwierdzisz, że efekt ma ten sam co inne snajperki. Nie jestem sobie nawet pewien jak wygląda tuning gazówek. Ja mam MS338, M24 CA, AW338 od Aresa i HK416 od VFC przerobioną na para. I powiem jedno: M24 mocno ztuningowaną sprzedaje (za dużo sprzętu), AW338 stock sprzedaje (ten sam powód) i będę miał tylko MS i HK - i to tylko dlatego że mi było by szkoda sprzedać moją MS338 po tylu godzinach pracy (no chyba że ktoś by mi oferował 3800zł, żeby odzyskać kasę za przesyłki i tuning). :) Naprawdę pomyśl nie tylko o wyglądzie, ale o zachowaniu na polu.

Pozdrawiam! :)

Posted

Nie no właśnie staram się nie myśleć o wyglądzie, ponieważ obydwie są niesamowite, ale mi nie wychodzi :D. Ja także sprzedaje M24 po ostrym tuningu i przedłużaniu lufy, więc w sumie do ciężaru przywykłem, waga MSR=M24, M200 waży tylko 1kg więcej... to wcale nie takie sporo. A sprzęt masz na plecach, więc nie za bardzo to ciąży...

Fakt faktem co do pierwszego starcia to pewnie masz racje.

Dzięki za radę!

Posted

Piękna replika - klimatyczna i przyciągająca uwagę (niestety zwykle płci brzydkiej) tyle że pasuje od razu pakować do niej konwersję gazową żeby to konkretnie strzelało, a do zestawu pasuje jeszcze tragarz do noszenia tego na strzelankach dłuższych niż te 4h w niedzielę przed obiadem...

Dla mobilnego snajpera/zwiadowcy - przy tych wymiarach i wadze - to niestety qpa.

• 3 months later...
Posted

Tak tylko przy okazji:

M200 to coś jak M82 od Barretta czyli sprzęt wyprodukowany do bardzo "specjalizowanego" użycia. Tego typu karabinów używa się zwykle w parach snajperskich dzieląc się dźwiganym ciężarem i osprzętem. Z reguły taki karabin jest używany na stacjonarnych dobrze przygotowanych stanowiskach albo jest przewożony w samochodzie i wyciągany w celu użycia w sytuacji kiedy reszta oddziału potrzebuje tak dalekiego i precyzyjnego wsparcia. To tak naprawdę rodzaj broni wsparcia dalekiego zasięgu w skali mobilnych oddziałów piechoty.

Osobiście nie słyszałem/nie czytałem o przypadkach użycia tego typu broni jak typowych snajperskich karabinów przez snajperów w czasie działań "infiltracyjnych" gdzie snajperzy są zdani na siebie. Jest dużo więcej sensowniejszych karabinów pozwalających wykonać zadanie i dających może tylko +10 do lansu a nie +150 jak w przypadku M200 ale za to dających +1000 do mobilności.

Poza tym to broń wywodząca się od idei karabinów "przeciwsprzętowych" ;) stąd jej upierdliwość w transporcie i użytkowaniu ;)