Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć , mam pytanie jakie śrubki są w komorze hop up? To są te wkręty dociskowe M3 lub M4?

W komorze stockowej masz 2 śrubki m3x3mm, a w czeskiej masz już 6 sztuk.

Do wyboru do koloru: http://allegro.pl/li...s0-uni-1-4-1025

chyba że masz w swojej miejscowości jakiś lepszy sklep żelazny. Ja takiego nie posiadam, więc biorę wysyłkowo, niemal na kilogramy :icon_biggrin:

Posted

W komorze stockowej masz 2 śrubki m3x3mm, a w czeskiej masz już 6 sztuk.

Do wyboru do koloru: http://allegro.pl/li...s0-uni-1-4-1025

chyba że masz w swojej miejscowości jakiś lepszy sklep żelazny. Ja takiego nie posiadam, więc biorę wysyłkowo, niemal na kilogramy :icon_biggrin:

Z tego co wiem ,to we Wro jest taki sklep ,więc tam podejdę . Dzięki bardzo za informację :D

Chyba kupię ich z dwie tony ,bo coś obawiam się ,że bedą znikać

Posted

Z tego co wiem ,to we Wro jest taki sklep ,więc tam podejdę . Dzięki bardzo za informację :icon_biggrin:

Chyba kupię ich z dwie tony ,bo coś obawiam się ,że bedą znikać

Tony to może nie, ale z 10 sztuk sobie weź, tylko bierz czarne, stalowe - twardsze są i nie rdzewieją tak jak srebrne.

Od razu weź z 10 sztuk m4x4 lub m4x5mm

Posted

A jakie śruby są w stock do mocowania Kolbe? Chodzi mi o te dwie najbliżej kolby ?? Bo z tego ci widziałem ja mam inne niż w stoku ,a chce dokupić drewno .

A jakie śruby są w stock do mocowania kolby ? Chodzi mi o te dwie najbliżej kolby ?? Bo z tego ci widziałem ja mam inne niż w stoku ,a chce dokupić drewno .

Posted (edited)

No i stało się. Sprężyna M190, -5°C i dźwignia przeladowania urwana, guwnolit nie wytrzymał. Ma ktoś jakiś paten, inspiracje jak dorobić dźwignię do suwadła? Złamała się prawie idealnie tak że licuje sie z pokrywą. Myślę żeby przewiercić suwadło i dotoczyć z kawałka pręta aluminiowego fi 12 jakiś ozdobny, radełkowany wichajster i połączyć to śrubą ale może ktoś podsunie jakis fajniejszy pomysł?

Dodam tylko że urwała się bo miałem przedłużke, normalna jest przecież niezniszczalna ;)

Edited by stanis69
Posted (edited)

a ja już tak mam że kombinowanie to moje hobby :icon_biggrin: taki kraj hehe. Kupić to se może każdy ale ile frajdy jest zrobic coś samemu, ludzie w tym temacie wiedzą o co mi chodzi. Nie no ale tak na poważnie to swd mam tak pokombinowane że nic w nim nie wygląda jak w oryginale no może poza magazynkiem bo tak mi sie podoba więc i dźwignia niech będzie inna. SWD to dobry materiał ale klimat mnie nie kręci bez urazy dla nikogo o gustach się nie dyskutuje.

A jeśli chodzi o dystanser to wycina się go z oringa ale teraz nie pamiętam rozmiaru. Można kombinować z takimi od klimy one chyba są “miększe“ coś jakby silikonowe.

Edited by stanis69
Posted

Wiem wiem :icon_biggrin: ,wszystko już znalazłem , posty na pierwszej stronie są tak obszerne ,że nawet połowy nie ogarnąłem jeszcze :icon_biggrin: .

Najpierw ogarnij, a później pytaj - gwarantuję że pytań będzie o 90% mniej.

Posted (edited)

Witam mam taki problem. Kupiłem sobie magazynek do swd http://gunfire.pl/pr...pu-A-K-SVD.html od a&k a moja replika to King Arms. Ponoć miał pasować ale nie chce się zapiąć w gnieździe tu przy języku zwalniacza, czy jest jakiś patent na to aby to spasować?

Według mnie te magazynki w ogóle nie będą pasować do repliki king arms. One są zaprezentowane tutaj:

http://wmasg.pl/pl/news/show/243980

I według mnie są zupełnie inne jak te od A&K. Myślę, że magazynki od Classic Army będą pasować.

Ja kupiłem kiedyś 2 od CA do swd od A&K i nie pasowały. Piłowałem i kombinowałem i nie poszło. Ale myślę, że te od CA do KA będą pasowały. Mam jedną nówkę sztukę zapakowaną, to mogę Ci sprzedać.

Edited by Under B