Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam . Nic nowego pojawił się kolejny problem z moją eg-707 . Po raz drugi posypała mi się dysza ale tym razem również zgubiłem sprężynkę odpowiadającą za cofanie się dyszy . Cóż berettka leżała dobre 2 miesiące za nim zebrałem się w sobie i zamówiłem u krakmanów dyszę wraz z sprężynką . Dnia dzisiejszego dostałem części i poskładałem całość do kupy . Przy składaniu zauważyłem ,że brakuje śrubki łączącej lufę zewnętrzną (podzieloną na dwie części) stwierdziłem ,że nie zmienia to nic w funkcjonowaniu repliki . Przystąpiłem do strzelania . Magazynek o dziwo trzymał i pobierał gaz , jednakże replika się nie przeładowywała . Wygląda to mniej więcej tak ,że zamek się cofa o parę centymetrów (na tyle żeby wyciągnąć kulkę z magazynka ) oczywiście kulka nie wylatuje , zostaje w lufie . Gaz odpada specjalnie na tą okazje kupiłem nowy . Wydaje się jakby nie pobierana była wystarczająca ilość gazu gdyż po napełnieniu magazynka można oddać ponad 30 "niepełnych" strzałów .Gdzie leży wina ? Sprężynka cofająca dyszę za mocna? Bebechy całe za wyjątkiem tej nędznej śrubki .

Edited by Leo_111
Posted

Porządnie przesmarój zawór w magazynku. Mam w prawdzie innego gaziaka, jednak to mi pomagało w przypadku "słabych strzałów."

Czasem pomagało dopiero rozłożenie zaworu na części :)

Posted (edited)

Używam sylikonu w szpreju i wlałem go tam tonę ,inny smar się chyba nie sprawdzi . Zawór rozbierałem już kilka razy i składałem w różnych kombinacjach . Problemem już nie są słabe strzały a ilość tych prawidłowych .

Edit.

Problem udało mi się wyeliminować . Zamieniłem zawór a dokładniej ten mały "cypelek na sprężynce" , zabrałem go od colta tego samego producenta . O dziwo colt miał tą samą przypadłość . Pozdrawiam

Edited by Leo_111