Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Widzę, że prywatne wycieczki stanowią u Ciebie główny motor dyskusji, wysiliłbyś się na coś bardziej finezyjnego. Zbyt prymitywny jesteś dla mnie, aby cokolwiek wskórać takimi zaczepkami.

Dla mnie przerobiona oznacza, że wstawili inny magazynek i większą lufę. Spekuluje. Raz tak zostało zrobione przy okazji beretki co miała 600 fps. Z filmów nic konkretnego nie wynika. Ale widać Ty już wiesz jak jest na 100%, wydałeś wyrok i będziesz go bronił niczym błędny rycerz. Życze Ci słodziutkich snów.

Edited by AnR
Posted (edited)

Bardzo proszę się nie kłócić a kulturalnie rozmawiać !

(Dla mnie przerobiona oznacza, że wstawili inny magazynek i większą lufę. Spekuluje. Raz tak zostało zrobione przy okazji beretki co miała 600 fps.)

Nie zgodze sie z tobą AnR-Większa lufa 6mm daje mniejsze ciśnienie niż 4.5mm dlatego wiatrówki strzelają ołowiem !

A czy pistolet ASG lufa 6mm wystrzeli śrut o wadze 1,24g??? z prędkością 120m/s nie ma szans!

Wiem bo tuningowałem od 2004r pistolety ASG i zawsze coś pękło po wystrzelaniu z 50 magów .A pistolety tuningowałem do strzelania amunicją 0.89g!

To tylko beretta z lufą stalową 6.01mm Co2 i dodaną mocniejszą sprężyną 150% kurka dawała rade ale Hop Up ciągle się walił!

Co do magazynka G&G to tam nie ma żadnej uszczelki co by podawała gaz do góry komory systemu Blow Back podczas strzału. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3136

Co do wiatrówki colta 4.5mm i G&G extreme 6mm to one tylko podobnie wyglądają !

Bo G&G wygląda i strzela o niebo lepiej.

I jak by dorobił lufę 6.01mm G&G to by dopiero ten pistol pokazał co może .

Edited by edek01
Posted

Patrząc na ten magazynek trace wszelakie wątpilowości, jest tak jak mówie prawdopodobnie. Magazynek w stosunku do tej wiatróki jest ścięty, tak aby cały BB się zmieścił. Poza tym jest dokładnie taki sam jak w wiatrówce o której mówie.

A co ma piernik do wiatraka z tym śrutem? Musze Cie rozczarować, ta wiatrówka nie strzela ołowiem, ale stalową kuleczką, bardzo lekką dodam. Nie rozumiem tutaj analogii, prosze mi ją wytłumaczyć.

Posted (edited)

O lufie 6mm a 4.5mm ,dlatego wiatrówki mogą strzelać śrutem i kulkami Ok.

A już pistolety z Blow Back asg 6mm nie dają rady sobie z pociskiem 6mm 0,89g! Bo za dużo co2 idzie w system Blow Back a mniej w lufe co daje im max 340fps!

AnR nie ma takiej opcji ze te wycięcie w magu to jest pod system blow back !

Czy widzisz tam w magazynku uszczelkę skierowaną do góry?????

Jak niby jest podawane Co2 z magazynka do systemu Blow Back??

A G&G ma na nowym Co2 ma 500fps plus Blow Back ale nie wiem na jakich wagowo kulkach 0.12g 0.20g?.

Edited by edek01
Posted (edited)

Spoko jest odpowiedz a dokładnie ten gość właśnie mówi o tym jak działa Blow Back w tym pistolecie!

dokładnie 1.54 filmu zaczyna objaśniać!

No i mamy amazing gun ;-).

Edited by edek01
Posted

Zgadzam się z AnR. Wg. mnie jest to przerobiona wiatrówka. Kiedyś ludzie mi mówili że nie uda mi się przerobić emki CA aby była łamana bo się tak nie da, bo brak uszu itd, a jednak się udało.

Posted (edited)

dokładnie 1.54 filmu zaczyna objaśniać!

No i mamy amazing gun ;-).

Właśnie omówił Ci zasade działania wiatrówki na 4,46 bbs.

Wiatrówka, o której mówie też ma bardzo krótki skok zamka.

Edited by AnR
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...