Viamortis Posted July 14, 2009 Report Posted July 14, 2009 Witam. Problem polega na tym, że nie wiem jak w mojej eMce G&P odkręcić front od body (połączenie delta ring). Ani kluczem do szlifierek ani metodą na wetknięcie śrubokręta barell lock nawet nie drgnie. Próbuję kręcić w lewo (przeciwnie do wskazówek zegara) patrząc od strony lufy, ale efekt tego jest tylko taki, że się nieźle spociłem :F Jakieś sugestie??? PS. Pomoc żony na niewiele się zdała ;). Quote
Popski Posted July 14, 2009 Report Posted July 14, 2009 (edited) Czekaj, taki problem chyba miałem z moim M15 od CA. Musisz wziąć duży klucz francuski/żabkę, im większy tym lepszy, złapać za to "takie śmieszne z ząbkami" i napierać dopóki nie puści "to takie z ząbkami" albo tobie zwieracz. Dodam że musisz odwinąć ten naplet sprężynowy żeby się ząbki pokazały, za naplet nie kręć. Ale to pewnie wiesz, więc powiem tylko byś nie tracił wiary i targał z całej siły. Edited July 14, 2009 by Popski Quote
AnR Posted July 14, 2009 Report Posted July 14, 2009 Ten element generalnie trudno schodzi, zawsze. Ja owijam szmatką i łapie wielkim kluczem. Potem w imadlo gnata i kręce. Quote
poldeck Posted July 16, 2009 Report Posted July 16, 2009 (edited) Już Ci mówiłem: użyj Mocy Planetarian! Ziemia! - zaprzesz się by odkręcić. Ogień! - grzać będziesz zapalniczką okolice gwintu. Wiatr! - jak się sparzysz to podmuchasz Woda! - jak się spocisz to wypijesz. Serce! - włożysz całe jakie masz w odkręcanie. Oczywiście grzej tylko jesli jesteś pewny, że w gwincie siedzi jakieś lepiszcze. Jeśli tylko zapieczony i zasyfiały to użyj Mocy WD-40. Edited July 16, 2009 by poldeck Quote
Viamortis Posted July 16, 2009 Author Report Posted July 16, 2009 ODKRĘCIŁEM :D We dwóch chłopa my się zaparli i poszło. Ale były już chwile zwątpienia :F Quote
Recommended Posts