Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ja miałem magazynek od P&J. Rozebrałem cały, przeczyściłem, wyciągnąłem mikrofon z sprężyny, bo tego nie używam. Wszystko potem zebrałem do kupy i magazynek podaje świetnie.

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
Posted

Ja tez mam taki problem.Kupiłem nowego PARA M249 P&J włozyłem baterie napelniłem maga baterie wszystko.podpinam maga a tu sprezyna kreci zaczynam strzelac a tu nic.ani jedna kulka nie wylatuje.a Silnik działa.Jaka przyczyna.Co zrobic?

Posted

@ remoza3

Przede wszystkim odłącz magazynek i zobacz, czy kulki wylatują (najprościej odciągnąć ten wichajster, który zwalnia blokadę kulek przy włożeniu do gniazda). Jeśli kulki lecą to znaczy, że problem najprawdopodobniej leży po stronie gumki hop-up, która nie pozwala kulkom na dostanie się do komory hopa.

Jeśli kulki nie wylatują, to mag powinien co chwilę robić takie głośniejsze tyk/cyk/dup/inny_dźwięk_który_uznasz_za_stosowne.

Wtedy albo zablokowały Ci się w magu kulki w miejscu, gdzie wchodzą na koło zębate podajnika albo zablokowały Ci się kulki w tym samym miejscu :)

Możesz wyjąć bebechy z "opakowania" boxa i pogrzebać w miejscu gdzie widzisz dwie zacięte kulki, czasem się same odcinają i może ich tam nie być.

Poza tym, gdybyś nie był leniwą labadziarą ;) to znalazłbyś na forum linka do TEGO, albo kilku innych tematów.

Jeśli już poświęciłeś tyle czasu, żeby się zarejestrować, to teraz przewiń sobie na samą górę strony, w polu obok SZUKAJ wpisz "magazynek m249" i zaznacz jeszcze bardziej obok (w prawo) wyszukiwanie na forum i jedziesz. Są całe trzy strony wyników i łatwo wyłuskać to, co Cię zainteresuje.

Z Bogiem.