maniek0045 Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 Witam Mam pytanie czy ktoś z was używał (lub używa nadal) okularów typu BLPS, i czy sprawdzają się do ASG ? http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=481 Pozdrawiam Quote
Tropiciel Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 U mnie w miejscowości jest grupa reko 4th ID i posiadają takowe okulary. Używają ich normalnie na strzelaniach, czyli według mnie odpowiedź brzmi : Jaknajbardziej nadają się do airsoftu. Opis z usarmy.com.pl: "Okulary BALLISTIC LASER EYE PROTECTION SYSTEM (BLPS) zaprojektowane do ochrony oczu. Wyposażone w soczewki z poliwęglanów, zapewniają doskonałą widoczność jednocześnie dając 100% ochronę przeciwko promieniom UV. Od strony balistycznej zapewniają ochronę przed śrutem metalowym kaliber 15 wystrzelonym z prędkością 650 fps (220 m/s)." To chyba mówi samo za siebie. Quote
Punisher Posted July 7, 2009 Report Posted July 7, 2009 Tylko przed zakupem trzeba przymierzyć, bo są wielkie i lubią odstawać od niektórych twarzy. Quote
moongoose Posted July 9, 2009 Report Posted July 9, 2009 Miałem takie okulary, faktycznie są wielkie :lol: Zdecydowana wada - zauszniki, nie mają możliwości regulacji i są wbrew pozorom dość delikatne. Quote
Recommended Posts