Piciu Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 Jeszcze o DPMie... Fajny mundur, BARDZO wygodny, ale troche jak pidżama... Nawet kurtka jest jak na mój gust troche za lekka, i w zimie, mimo że nie jestem zmarźlakiem, trzeba się bardzo mocno docieplić.. Ale poza tym - bardzo dobry wybór, choć osobiście przeżucam się teraz na US. Największą zaletą jest wspomniany przez Wukasza buttpack - można go wyciąć i uszyć sobie pokrowiec na hełm. Starcza idealnie :-). Quote
kowal Posted May 28, 2004 Author Report Posted May 28, 2004 Taki kombinezon jakim jest kzs swietnie sie maskuje. To prawda przeszedlem kolo Buliego i nie dostrzeglem go w krzakach ktore byly dosc male :D i nie mialy duzo lisci :wink: Quote
Rainbow Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 Wiecie to najlepiej kupić od razu coś w tym stylu http://military.pl/s/m/RT65117.html :mrgreen: Quote
Crazy_Ivan Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 Hehe - widze, ze nie tylko ja mialem przy DPMach skojarzenie z pizama :D A jesli chodzi o kupno mudnuru polecam spodnie M65 i bluze BDU ripstop. Starczy Ci to na dosc dlugo, spodnie sa wlasciwie na caly rok, a pod bluze w zimie i tak musisz cos wlozyc. Ja swoje pierwsze M65 ( kup koniecznie z grubego materialu ) katowalem praktycznie codzien przez 3 lata, zanim je zmienilem na nowe ( stan starych okleslilbym jako sredni 8O :D ) Quote
Wukasz Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 Czy ja mam rozumiec, ze traktujecie lekkość jako wade? Dla mnie to olbrzymia zaleta - tym bardziej, ze mundurek jest trwały, choc mniej niż oryginalne BDU 50/50 - winą jest czysta bawełna. Quote
Piciu Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 Lekkość, a co za tym idzie słaba wytrzymałośc, jest wadą. Crazy_Ivan wskazał dokładnie taki komplet, jaki zaczynam mieć - M65 mam, bluzy jeszcze mi brakuje. Porównaj DPMa z M65. Te drugie spodnie grubsze, ale za to niezniszczalne (najstarsze M65 jakie mam w domu mają 5 lat i jeszcze nadają się jako spodnie robocze). I można w nich chodzić cały rok, bo mają łatwo dostępne docieplenie. Podsumowując: M65 - trwałość, odrobina dyskomfortu w pełnym słońcu. DPM - przewiewność, gorzej zimą, słabszy materiał. Teraz pytanie, co kto woli? Jakościowo wybory są równoznaczne, wybór zależy już tylko do preferencji. A ja będe DPMa i tak nosił zamiennie z M65... Quote
Crazy_Ivan Posted May 28, 2004 Report Posted May 28, 2004 Lekkosc, to zaleta niewatpliwie, ale rownie dobrze moznaby biegac w kapielowkach :lol: A tak powaznie - ten material moim zdaniem po prostu nie nadaje sie na spodnie ( ktore sa przeciez bardziej niszczone, niz bluza ) Moja bluza ripstop BDU nie jest wiele ciezsza niz DPM ( ktorej uzywam czasem zamiennie ) Quote
Recommended Posts