Unreal Posted July 5, 2009 Report Posted July 5, 2009 Witam, Mam mały problem z AKM CYMY. Mianowicie, bateria po naładowaniu pozwala wystrzelić nie więcej niz 1k kulek ale po przełożeniu do innej repliki dalej zachowuje się jak dopiero co odłączona od ładowarki gdy u mnie już nie ciągnie sprężyny. Sprężyna została wymieniona na M120 lecz czas działania się nie wydłużył. Bateria jest na 90% sprawna (inne baterie padają po mniej więcej takim samym przebiegu lub krócej). Bardzo proszę o podanie przyczyn, przykładową pomoc i rady jak niewielkim kosztem i łatwo usunąć ten problem. Z góry dziękuje i pozdrawiam, Sa'el Quote
Gogin Posted July 5, 2009 Report Posted July 5, 2009 (edited) Dobry smar, dobre kable + termokurcz na styki, shimming, regulacja silnika - okropnie wręcz tanie w porównaniu do innych rzeczy - całość max 30 zł, tylko umiejętność złożenia do kupy. Tak czy inaczej jaka ładowarka, jakie aku Twoje i te inne? Formowane było? Edited July 5, 2009 by Gogin Quote
Unreal Posted July 6, 2009 Author Report Posted July 6, 2009 Wolnoładowarka i mikroprocesorówka daje ten sam efekt. Batka moja stock z tego akm a 2 batka Strike System :) Obie po formacie Jeśli byś mógł to napisz mi tu bądź na PW w jaki sposób tą regulację zrobić, Jakie kable i o co kaman z tym shimming'iem :P Quote
Farmer1288 Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 No i po za tym sprawdź styki czy nie są przepalone ;-) Quote
Gogin Posted July 6, 2009 Report Posted July 6, 2009 Jeśli byś mógł to napisz mi tu bądź na PW w jaki sposób tą regulację zrobić, Jakie kable i o co kaman z tym shimming'iem :P Bym nie mógł - sobie poszukaj to było milion razy o tym. Po FORMOWANIU a nie formacie, pisałem w poście wcześniej, człeku... Quote
Recommended Posts