Milek Posted July 2, 2009 Report Posted July 2, 2009 Witam serdecznie! Mianowicie mam problem z ww modelem. Dość często zacina się w pozycji maksymalnie naciągniętej sprężyny. Myślałem, że batka nie daje rady, wymieniłem, i to samo :killer: Trzeba ją rozbierać i puścić tą zapadkę żeby tryba się nie cofały. Już nie wiem co robić, proszę o pomoc. Quote
BuZz Posted July 4, 2009 Report Posted July 4, 2009 Jeżeli tłok zostaje w tylnej pozycji to przyczyn może być kilka. Między innnymi: *sprężyna o zbyt dużej bądź małej średnicy (powoduje tarcie lub nawet klinowanie się na prowadnicy sprężyny) *źle wypodkładkowany gearbox (ostatnio dostałem na warsztat oplombowane przez Krakmana UMP [DE], w którym tak świetnie był wypodkładkowane zębatki, że nie dało się ich ruszyć palcem <lol> więc silnik trochę się nacierpiał. *za słabe napięcie baterii (czyli zalecana wymiana na o ogniwo większą) *słaby silnik (zobacz czy nie idą z niego iskry i czy magnesy mocno przyciągają małe, stalowe przedmioty) Quote
Tuksiak Posted July 4, 2009 Report Posted July 4, 2009 Stawiam na to drugie, bądź sprężynę, bo już cuda z Galaksiaków wyciągałem ;-). Quote
Gogin Posted July 5, 2009 Report Posted July 5, 2009 Stawiam na to drugie, bądź sprężynę, bo już cuda z Galaksiaków wyciągałem ;-). Dokładnie - ja jeszcze dopowiem, że cuda w nich widziałem, ale pozostawmy to ;-). Quote
Recommended Posts