Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witajcie Maniacy :D Mam dokładnie takiego Tavora http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=6167 tyle że czarnego :P

Mam problem... mianowicie po pierwszej strzelance wszystko było OK. Jednak na drugiej i trzeciej po podłączeniu naładowanej baterii karabin oddał kilkanaście strzałów po czym umilkł. Jest to ciekawe, bo po krótkiej chwili w pomieszczeniu znów działa i nie ma z nim problemów. Czyżby marzł ?? A jak na razie bywało dosyć chłodno, jednak to nie powstrzymywało konstrukcji Cymy i ASG w dalszej pracy.

Jeśli ktoś miał podobny problem do mojego lub wie co się dzieje to proszę o kontakt na priv...

Pozdrawiam

Mroziakpl

• 1 year later...
Posted

Mam problem z mikrostykiem w tavorze. Robiłem przegląd i tuning repliki (wymiana tłoka i głowicy, zębatek itd) i oczywiście po złożeniu są problemy ze spustem. Ten ich j...ny system cięgieł jest znany w całym internecie ale z pomoca jest różnie :).

Po zapoznaniu się z opiniami zeszlifowałem plasikowe gówno które zamyka mikrostyk aby chodziło lekko i niby jest super. Ale po odpaleniu na sucho gearboxa strzela on kilka sekund a potem przestaje i spust przestaje stawiać opór i nie da się go odpalic (chodzi o tę plastikowe gówno które wystaje z gearboxa i odpala spust po przeniesieniu siły z cięgna) Mam takie wrażenie że od wibracji (chodzi leżąc na stole, coś się w środku przemieszcza i przestaje działać to gówno platikowe. Przyklejał je ktoś do gearboxa albo do mikrostyku albo może podłożyć coś aby lepiej to zaklinować w gearboxie.

A druga sprawa. Ma ktoś jakąś super radę jak składac do gówno aby nie zabierało tak dużo czasu. Ułożenie zębatek z wyskakującym anyrewersalem jest lekko wk..jące.

Z góry dzięki za pomoc.

Posted (edited)

Czy też mieliście problem z odkręceniem śruby do szybkiej wymiany sprężyny (chodzi o imbus, który jest w środku)? Za chiny nie mogę go odkręcić.

Tavor niestety pierwszy raz odmówił posłuszeństwa. Naciskam spust i zero reakcji, prąd jest podawany do silnika, bo słychać jak próbuje się zakręcić, ale nic się nie dzieje. Wygląda, że to jakaś zacinka? Może mieliście podobny problem?

Edited by Stalker
  • 5 months later...
Posted (edited)

Imbusa w środku się nie odkręca. Wepchnij prowadnice do środka i przekręć ja o 90 stopni wtedy sama wyskoczy.

Problem z ustawieniem spustu bądź mikroprzelacznik jest na wykończeniu.

Edited by chomik_pl
  • 9 months later...
Posted

Mam pytanie:

Jak to ostatecznie wygląda, czy ta replika będzie długo służyć bez większych komplikacji ???

PS "długo służyć" - 18 ~ miesięcy

Da się wydłużyć żywotność tego miroprzełącznika?

• 11 months later...
Posted

Koledzy, mam Tavorka i pojawił się problem z podawaniem kulek, nie jest to wina magów. Wcześniej działał bez zarzutów, po 1 strzelance przestał podawać, jakiś pomysł ?

• 1 year later...