jaxon18 Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 (edited) Witam mam problem poniewaz kumpel przekrecil srube w swojej snajperce i niewiemy co z tym zrobic. Z góry thx Edited June 29, 2009 by jaxon18
zdzisiu Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 Ja takie problemy rozwiązuję w zakładzie metalurgicznym. Z tego co słyszałem to są specjalne zestawy do zrobienia tego samemu.
seger Posted June 29, 2009 Report Posted June 29, 2009 wykręcasz i podwazasz łęb śruby śrubokrętem, powinno wyjść.
jaxon18 Posted June 30, 2009 Author Report Posted June 30, 2009 chodzi mi o to co zrobic zeby zrobic "Zabki" w tym wkrecie na nowo aby sruba normalnie mocno sie wkrecała
viking071 Posted June 30, 2009 Report Posted June 30, 2009 Szczerze mówiąc, niewiele mówi mi "śruba w snajperce", ale jeśli jest ona wkręcana w element wykonany z ABSu czy innego plastiku(i to właśnie w nim został zerwany gwint) masz IMO cztery opcje. 1) Użyj kleju epoksydowego. Uzupełnij otwór przewierć i nagwintuj. Jeżeli śruba ta, nie jest śrubą tylko wkrętem gwintowanie nie będzie konieczne. 2) Rozwierć przegwintuj i użyj śruby o większej średnicy. 3) Oddaj replikę do firmy/serwisu który zajmuje się takimi sprawami. 4) Wymień element na nowy. I pamiętajcie z kolegą, że następnym razem nie należy używać tyle siły. :)
Recommended Posts