Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Moja replika to CM.036a na stockowym silniczku było wszystko ok. Chciałem zwiększyć rofa,a więc zainwestowałem w silniczek G&P m120 High Speed. Po podpięciu silniczka strzela 12k/s (na pj było 11 k/s) wywaliłem 300 kulek serią,semi. Świeżo naładowana batka padła(niema nigdzie zwarcia!) no dobra mówie leżała,to sie rozładowała. Załadowałem batkę podpinam leci seria i nagle włączam semi niemoze uciągnąć (tłok w tylnej pozycij)grzeje się wszystko. No to wymieniłem połowe okablowania (tą przy gb,natomiast zostawiłem starą z body do kolby wraz z bezpiecznikiem). No dobra zaczął strzelać tylko styki sie grzeją w kostkach. Co zrobić :poddanie: HELP!Może batka zasłaba i niedaje rady naciągać stąd grzeją sie styki?Aha batka to 8,4v 1100mah stock.

Edit:Aha teraz ciągnie 14k/s

Edited by Drakiva
Posted

Na "stock'owym silniczku", którym był P&J? Zresztą nie dziw się, że sama wymiana silnika nie dała kosmicznego ROF'a, jak shimming,smarowanie, sprężyna (M130/M135?) dalej jest stock'owa.

Posted

Shimming-niestety gb niemoge rozebrać (gwarancja),natomiast smarowanie widać w środku smar. Tak stockowy to był PJ. Podobno w cymach te 430 fps jest przez pierwsze pare tyś. kulek,ja wystrzeliłem coś koło 8k,wiec ubita lekko powinna być. Ja mam problem z grzejącymi się stykami,rof później pomyśle natomiast napjpierw,żeby styki sie niegrzały.

Posted (edited)

Założyłeś nowy silnik to go wyreguluj, powinno pomóc. Masz spory problem z przelewaniem myśli "na papier" mały kolego, albo jesteś zwykłym leniem, nie wiem, pewnie jedno i drugie.

PS. Co do smarowania, to mam na myśli porządny smar, a nie tą wazelinę, którą Chińczycy ładują do dżirboksa łyżkami. W stock'u są silniki P&J? Od kiedy?

Edited by Gogin
Posted

Taki mały to nie jestem 1.93m wzrostu :P,leń owszem,aczkolwiek szukałem takiego przypadku na forum i to co pisało to zrobiłem i nic nie dało. Przelać to na papier jest owszem ciężko,ale staram się:P.

Od kiedy są silniki pejota w cymach?nie wiem,ja go miałem. Regulowałem silnik i jest w najodpowiedniejszej pozycji,ale styki nadal się grzeją,nawet jak z semi strzele z 4 razy to styki są ciepłe.

Może być bateria zasłaba? W poniedziałek poszukam jakiegoś elektrycznego sklepu kupie 2 wtyki koysho i wymienie reszte okablowania. Zobaczymy

Posted

Silnik G&P nie doda Ci szybkostrzelności przy tak twardej sprężynie jaka jest w cm036. Jeśli się nie mylę to ta replika ma około 440 fps. Silnik G&P kończy swe możliwości (przy fabrycznym przełożeniu), na porządnej sprężynie m120. Czyli około 400 fps. Krótko mówiąc silnik G&P jest zwyczajnie słaby. Nie ma "cugu" jaki oferuje Ci silnik PeJota. Było się zapytać wcześniej. :-F

Dokonałeś zupełnie chybionej inwestycji. Przykro mi. :cry:

Posted

Silnika ma swoje maksimum obrotów przy takim napięciu. Jeśli chcesz mieć większego RoF'a to kup baterię o wyższym napięciu (albo zmień zębatki na takie o mniejszym przełożeniu i włóż sprężynę o mniejszej twardości).