Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Sorry, że wyciągam stare topicki na światło dzienne, ale poszukuje gogli dla osób noszących okulary korekcyjne(takie zwykłe). Może jakieś sugestie czy cuś.

Posted

Uvex Ultravision i Ultrasonic.

Bolle X800 - mozliwosc zamontowania w nich szkiel korekcyjnych.

Guarder Polycarbonate Eye Protection Glasses 2003 version - maja specjalna oprawke na wmontowanie szkiel korekcyjnych.

Posted

No ze nie wejda to ja wiem, nie napisalem przeciez, ze wejda. A jaka jest cena wkladek na szkla korekcyjne to mnie nie interesuje bo zamowilem sobie guardery i tylko czekam teraz az dojda :)

Posted

witam

kupic możecie na allegro... kożystając z opcji szukaj (również w opisach) wpisz "BOLLE" 8)

Wspomniane przez Minimala gogle uvexa sa bardzo dobre dla okularników, z uwagi na duuuuzo miejsca i szerokie pole widzenia.

Trzeba tylko wymienic gumkę na jakąś czarną lub oliwkową i ten silikon przezroczysty potraktowac sprejem (tez czarnym albo oliwkowym) ale na upale i w słonku, i to pozadnym sprejem bo sie bedą kleić. cena jest bardzo konkurencyjna.

pozdro

wilku

ps. kupic mozna tez w BJ system :)

edit:

sznurki....

uvex.pl

wyniki szukania allegro.pl

bj system

Posted
ja też jestem okularnikiem:(

używam obecnie gogli bolle (nie wiem jaki to numer seryjny-model człowiek-mucha z 3 szybkami wymiennymi)- czy orientujecie się czy są one bezpieczne??

a jak nie są bezpieczne to gdzie można kupić X 500, bo w wyszukiwarce nie mogę znaleźć sklepów ani dystrybutora...

mysle ze masz na mysli x200 bolle :) uzywalem ich z powodzeniem, a czy sa bezpieczne, przetestuj :)

x500 mozesz kupic w bjsystem :)

Posted

hmmm... Te gogle kupił Łoś w Bydgoszczy, w military i strzał z10 cm z AEG'a Krista wytrzymały bez problemu. Strzelano z M4A1 TM serią i pojedyńczym i nie mają ani rysy czy też zmatowienia.

W zestawie jest szybka przezroczysta i przyciemniana (cała czarna wręcz). Strzelano do szybki czarnej.

Hooah!

Posted

nabylem droga zakupu gogle US Sun,Wind&Dust, koles w sklepie oczywiscie nie wiedzial czy zawieraj szybke balistyczna. w pdelku byly gogle z szybka przezroczysta, i szybka przyciemniana. w domu zrobilem test na wytrzymalosc, z 2,5m strzelilem ze sprezynowca P-99 w gogle z zainstalowana szybka ciemna a potem jasna. na zadnej nie bylo sladu zebym trafil, ale jednak im nie ufam, zbytni sie wyginaja. pytanie, jak odroznic szybke balistyczna od zwyklej i jezeli takowej nie posiadam to czy ktos ma ochote sprzedac ? na military.pl jest przyciemniana balistyczna ale po 79 zl :evil: (troche duzo).

Posted
w domu zrobilem test na wytrzymalosc, z 2,5m strzelilem ze sprezynowca P-99 w gogle z zainstalowana szybka ciemna a potem jasna. na zadnej nie bylo sladu zebym trafil, ale jednak im nie ufam, zbytni sie wyginaja..

nie jestem specjalista i moge sie mylic ale wydaje mi sie ze jak szybka sie wygina to jest dobrze.... cos "naprezonego na maxa" jest latwiej przedziurawic niz cos co jest "luzniejsze" .

mam nadzieje, ze zrozumieliscie co chcialem przekazac, jezeli jestem w bledzie prosze mnie uswiadomic, ze sie myle :)

Posted

Miałem gogle SWD. Podczas próby zwykła szybka wytrzymała serię z 50cm ze stockowego AEGa Marui. Niestety dwie wady SWD-ów czyli parowanie (tak nawet po odklejeniu co się dało) i ograniczone pole widzenia zmusiły mnie do zmiany. Obecnie używam (jak wielu innych maniaków) Ultrasonic Uvexa i jestem bardzo z nich zadowolony.