Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Najlepszy wybór na nasz klimat to brytyjski DPM, polski mundur nie maskuje tak dobrze jak się wydaje. U nas w teamie mamy właśnie polskie, brytyjskie i amerykańskie . Zdecydowanie najwygodniejsze są DPM i Woodland (USA). Co do zdolności makujących, wydaje mi się że amerykański Woodland jest minimalnie lepszy od polskiego - ale to moje spostrzeżenie. Najrozsądniejszym wyborem jest brytyjski DPM, doskonały kamuflaż, niska cena, duża dostępność i jeszcze jedno : Żandarmeria Wojskowa nie czepi się Ciebie w DPM, z polskim mundurem różnie bywa. :lol: DPM nie jest tak ciężki i nawet po deszczu można go nosić. Ja używałem polskiego ale się przesiadłem na amerykański Woodland, dostałem cały komplet niedrogo.

Guest british
Posted

:roll: według mnie DPM jest chyba najrozsądniejszym (lub jednym z najrozsądniejszych) mundurem na polskie warunki. Można go nosic cały rok (choć w lato może być w nim trochę gorąco), ma całkiem udany krój (skośne kieszenie w bluzie, i tak nie używam ich w terenie ze względu na kamizelke, ale 'w cywilu' są w sam raz/ zakładki na kieszeniach spodni zapobiegające wypadaniu przedmiotów), wzór maskujący jest 'neutralny' i nieźle maskuje się w różnych terenach... oczywiście nie mogę odmówić 'sensowności' BDUsom i flecktarnowi. Myślę że najlepiej samemu przetestować te mundury i wybrać ten, który najbardziej pasuje.

Co do polskich USów , maja one źle pomyślany krój i beznadziejny materiał, do tego wzór jest zbyt ciemny na większość lasów, nie polecam :|