Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Nurtuje mnie takie pytanie: Czy da się podciągnąć gb.3 do ok. 550 fps lub więcej?

Chce wymienić cały gearbox ale pojawia się pytanie czy wszystkie części tunningowe da radę zamontować w szkielecie od gb.3?

Widzę mnóstwo mozliwości jeśli chodzi o wersję 2 ale nic o tak dużym tunningu 3-ki.

Posted (edited)

Używam stockowego gb v.3 z boyi i przy sp130 wyciągam 500 fps. 540-550? bez problemu, choć ja już nie widzę potrzeby

Ja potrzebuję do zrobienia karabinu snajperskiego i właśnie interesuje mnie 550 lub nawet do 600 fps.Planuje cały gearbox wymienić łącznie ze szkieletem, już z resztą napisałem do asg shopu ile mnie to będzie kosztowało. W końcu już przy takiej mocy wolę mieć dobre części żeby nie mieć problemów.

P.S.I też przyłączam się do pytania Germa :)

Edited by pumbishon
Posted

FTK Guarder'a M150, wymieniony tłok na DF, łożyska kulkowe DF, dysza DF, silnik systema Magnum, złożone w asgshopie na początku 570fpsów, teraz po ponad roku 540fpsów.

Strzela na auto i nie ma jakichkolwiek problemów.

Można włożyć M170, też będzie działać, ale nie ma sensu...

Posted

Warto w tym wypadku zainteresować się zespołem lufy i komory, niektóre lufy ładnie zwiększają fps'y, przynajmniej teoretycznie, bo nie sprawdzałem tego w praktyce.

Posted

Gogin - to jest "oczywista oczywistość".

Można pokombinować z montażem lufy zewnętrznej od RPK, a potem jeszcze PBS zamontować.

Każdy szanujący się rusofil palnie sobie w łeb, nikt nie będzie chciał z tym biegać (lufa tak przynajmniej 700 mm).

Jak się dostanie do tego lufę, to aż żal byłoby nie wstawić potężnej sprężyny... I do tego potrzebny jest nam pancerny gearbox. :)