Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam tak problem z moim AK:

jak chcę strzelić i naciskam na spust nic się nie dzieje.

żeby strzelić trzeba nacisnąć na spust z całej siły (dosłownie).

Na ostatniej strzelance na której działał bez zarzutu strzelaliśmy się w takim miejscu gdzie było pełno piasku. Czy spotkal się ktoś z was z takim problemem? Ile może kosztować naprawa? To dla mnie bardzo pilne :// Z góry dzięki za pomoc

Posted

Możliwe, że tylko blaszki w kostce stykowej się odkształciły- rozszerzyły i łącznik styku nie zamyka obwodu. Kolejna ewentualność to ubrudzenie jakimś syfem właśnie tejże elektryki przez co obwód także się nie zamyka.

Nie jest to robota z ingerencją w bebechy, więc jakiś średnio kapujący kolega od gnatów / serwisant Ci to powinien zrobić. Na pewno masz w okolicy jakiegoś "serwisanta".

Posted (edited)

zapomniałem dodać że do repliki dostał się piasek (prawdopodobnie) bo coś było słychać w replice

Pozdrawiam

Edited by zielak
Posted

Nie próbuj strzelać! Zawsze coś może się uszkodzić w gearboxie, jeżeli jest w środku piasek.

I spróbuj jak najszybciej wyczyścić wnętrze GBX.

"Naprawa" zajmuje do godziny. A ile może zająć przetarcie szmatką ubrudzonych części?

Posted (edited)

rozkręciłem gb nie było piasku, tylko styk który jest przy spuście, (kurde nie wiem jak to powiedzieć) trochę się rozchylił i nie chciał łączyć, ale już styk jest w porządku, tylko pojawił się nowy problem, jak podłącze silnik do gb to blokuje zębatki, wygląda tak, jakby kręcił się w drugą stronę, jakieś pomysły? gb jest dobrze skręcony na 100%, był 10 razy sprawdzany

Pozdrawiam

Edited by zielak
Posted

rozkręciłem gb nie było piasku, tylko styk który jest przy spuście, (kurde nie wiem jak to powiedzieć) trochę się rozchylił i nie chciał łączyć, ale już styk jest w porządku, tylko pojawił się nowy problem, jak podłącze silnik do gb to blokuje zębatki, wygląda tak, jakby kręcił się w drugą stronę, jakieś pomysły? gb jest dobrze skręcony na 100%, był 10 razy sprawdzany

Pozdrawiam

Kable do silnika źle podłączyłeś - podłącz na odwrót i będzie banglać.

Posted (edited)

dobrze to włożyłem, w każdym razie tak jak jest pokazane na 5 zdjęciu od dołu :http://www.wmasg.pl/zbrojownia/elektryczne/182/g.5_k_(mp5_k)/ to jest mp5 ale gb ten sam to chyba nie ma różnicy

Edited by zielak
Posted

rozkręć ponownie gearbox i sprawdź zębatki i anti-reversal

jeżeli źle zamontowałeś anti-reversal prawdopodobnie w najlepszym przypadku poszła sprężyna od anti-reversala, a w najgorszym hm... zębatka

• 2 weeks later...
Posted

Witam, naprawiłem już ak, pierwsza odpowiedź w temacie była trafna, dzięki za pomoc :>

@SpiderD

Nie, ani zębatki, ani sprężynka nie ucierpiały :D

Pozdrawiam