AlamoHT Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Witam, mam pytanie, chciałbym zwiększyć żywotność repliki ze względu na kryzys. A mianowicie chodzi mi o zaintalowanie sprężyny pierwotnej, czyli tej 320-ścia fpsowej. Posiadam już zmodyfikowaną replikę do 400fps przez AsgShop i trochę części już jest wzmocnionych. Moje pytanie do Was forumowicze, czy będę mógł bez obaw śmigać seriami przy baterii 10.8v i nie obawiać się o pęknięcie GB-a. Pytanie drugie. Czy te 80fps różnicy znacznie odbije się na zasięgu repliki? Pozdrawiam! PS. Posiadam już lufę Systemy jak i gumkę tej samej firmy. Quote
0L0 Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 O szkielet bym sie nie martwił, ale tłok/zebatki mogą zacząć tracić zeby :F Quote
AlamoHT Posted June 7, 2009 Author Report Posted June 7, 2009 A zasięg? Zmniejszy się bardzo widocznie? Quote
zdzisiu Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Zasięg spadnie sporo, ja bym zostawił tak jak jest. Repliki zrobione przez ASGshop działają długo i bezawaryjnie. Quote
KicpA Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Jakieś 3-5m skutecznego wg mnie. Ale batka 10,8V przy stokowym springu to koszmar :D. Btw ze stockowej sprężyny CA da się wycisnąć 365fps. Quote
Gogin Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 No dokładnie - pakując słabszą sprężynę na to aku wcale nie zwiekszysz żywotności mechanizmu :-F. Quote
Viamortis Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Hahaha kryzysowy downgrade ;). Ja bym na kryzys słabszą baterię podpiął, żeby kulki wolniej schodziły :F. Konfiguracja w CA na poziomie 400 fps jest bardzo optymalna, nie ma sensu tego zmieniać. Quote
przemek10 Posted June 7, 2009 Report Posted June 7, 2009 Też radzę zostawić 400 , znajomy ma w Mce też Lvl 1 , 80 000 przebiegu , a ostatni raz była otwierana 2.5 roku temu , przy robieniu tuningu . Od tego czasu straciła tylko 15 FPS . Quote
Recommended Posts