Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam problem z moim scarem, a mianowicie od ostatnich dwóch ładowań bateria chwilę postrzela i zaraz pada mam po prostu stuk i tyle. Narazie formatuję ją tym kawałekiem plastiku od boya, ale nie wiem czy to dobry pomysł z rozladowaniem pakietu dwoma wiatraczkami do komputera. Czy mogę rozładowywać do końca, czy lepiej żeby wiatraczki ledwo się kręciły?

Posted

Mam problem z moim scarem, a mianowicie od ostatnich dwóch ładowań bateria chwilę postrzela i zaraz pada mam po prostu stuk i tyle. Narazie formatuję ją tym kawałekiem plastiku od boya, ale nie wiem czy to dobry pomysł z rozladowaniem pakietu dwoma wiatraczkami do komputera. Czy mogę rozładowywać do końca, czy lepiej żeby wiatraczki ledwo się kręciły?

Lepiej rozładować żarówką samochodową, ale musisz podłączyć szeregowo Voltomierz i napięcie nie możesz spaść mniej niż 1,2 V na każde ogniwo. Zresztą ten prostownik z kawałkiem kabla i wtyczki to nie ładowarka, daj komuś kto ma mikroprocesorówkę, niech ci UFORMUJE - akumulatorów się nie "formatuje" - mało rozumni tak piszą, czy mówią, a potem inni powtarzają, albo kup, ~100 zł.

PS. Ile ładowałeś aku ? Wzór na ładowanie to mAh aku / mA ładowarki * 1,4 = czas w godzinach