Saba Posted June 4, 2009 Report Posted June 4, 2009 Witam! Mam problem z mym HK416 JG. Od pewnego czasu, hałasuje, cały front set chodzi (no te risy...), wraz z lufą zewnętrzną. Boję się, że lufa zewnętrzna tak docisnie wewnętrzą, że pójdzie hopek... Więc.. jak ją dokręcić? :) Quote
Cyr4x Posted June 4, 2009 Report Posted June 4, 2009 Odkręcasz śrube mocujacą RIS ( koło Literek HK ) Skłądasz muszke. Ściagasz RIS. i dokręcasz taką wielką okrągłą śrube. Naj lepiej od kręcić i troche sznurka foli tam dać żeby się nie odkręcało się . Skręcasz do kupy. Zakładasz RIS. I koniec. Quote
poldeck Posted June 4, 2009 Report Posted June 4, 2009 To się nazywa delta ring. I nie sznurek czy folię a taśmę teflonową jak już. A najlepiej po prostu dobrze dokręcić :-F . Quote
wally Posted June 5, 2009 Report Posted June 5, 2009 W HK nie ma delta ringu :) Jest właśnie duża nakrętka z rowkiem, przez który póżniej przechodzi śruba mocująca szyny RIS. Quote
poldeck Posted June 5, 2009 Report Posted June 5, 2009 Fakt :-F . Spójrz na godzinę o której pisałem :-D . Miałem prawo troszkę słabiej kontaktować... Quote
Saba Posted June 5, 2009 Author Report Posted June 5, 2009 Dzięki za odp, ale chodzi o tą śróbkę na ris? :) Quote
Recommended Posts