Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam problem który nie wiem jak rozwiącać ... Giba mi się przednia kolba ( tam gdzie się zazwyczaj wkłada batkę ), jak zrobić żeby się nie gibało ...

PS. DZIĘKUJE za pomoc.

Posted (edited)

przednia kolba ( tam gdzie się zazwyczaj wkłada batkę ),

Hmm nie do końca rozumiem co chciałeś przez to powiedzieć , domyślam się że chodzi o chwyt przedni.

Jeżeli dobrze się domyślam to:

zdejmij plastik chwytu następnie wykręć/poluzuj śrubki na lufie zewnętrznej i przekręć lufę o jeden może dwa obroty.

Powinno pomóc

Edited by Perkun
Posted

Zdemontuj całkowicie plastyk przeniego chwytu. Lufa zewnętrzna w pobliżu muszki jest pocowana wkrętami imbusowymi, chyba jednym z góry a dwoma z dołu (lub odwrotnie) dokręć je i tyle. Możesz zastosować preparat do blokowania gwintów.

Posted

Jak już rozmawiacie o przednim chwycie, na jednej z połówek jest takie wycięcie (prostokątne) o wymiarach ja wiem 4x3 mm (jak się patrzy z perspektywy "zaglądając w lufę" :)). Gdzieś na youtube widziałem, że gościu zwracał uwagę na to, która połówka ma być na górze, która na dole. Czy to ma faktycznie znaczenie i ew. jakie?

Posted (edited)

Dolna i górna połówka różnią się od siebie. Górna ma nacięcie na wkręt mocujący pierścień do muszki. Da się je oczywiście zmontować odwrotnie i nie wiedząc o co chodzi nikt się nie zoriętuje.

Edited by PRESTON
Posted

Dolna i górna połówka różnią się od siebie. Górna ma nacięcie na wkręt mocujący pierścień do muszki. Da się je oczywiście zmontować odwrotnie i nie wiedząc o co chodzi nikt się nie zoriętuje.

Dzięki Preston. :wink: