Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

To kopia Pro-tec ACE. Jeżeli nie masz kasy na nic innego, to lepsze to niż zawalić w niski gzyms niczym nie osłoniętą głową. Na budynkach używam podobnego z gunfire, narazie daje rade, chociaż nie jest zbyt wygodny

Posted

Śmigam w czymś podobnym z Gunfire, nie jest źle lepsze to niż odkryta czacha. Problem może być z rozmiarem mieli je tylko w jednym rozmiarze, u krakmanów chyba też tak jest, jak masz możliwość go przymierzyć to z niej skorzystaj. Na mnie jest trochę za duży ale i tak zakładam kominiarkę i gogle i się dobrze trzyma wtedy. Szczerze powiem, że jak by w tym okresie co go kupowałem miał namierzony oryginał (kumpel mi mówił, że 160 pln kosztuje) to bym dołożył.

• 4 weeks later...
Posted

http://www.taiwangun.com/shop,show,1089

Warto kupić taki hełm,czy to tylko strata pieniędzy?

W porównaniu do oryginału:

- Pomimo, że to rozmiar M to jest wewnątrz dużo miejsca (mam 60cm obwodu) i jest luźny

- "Fasunek" jest nie wyciągalny - jest przyklejony (chyba) do skorupy

- Posiada "w standardzie" pasek który trzyma gogle przed ześlizgnięciem się ;)

kask1.th.jpg

kask2.th.jpg

kask3.th.jpg

kask4e.th.jpg

Posted

Ten "fric" za 4 dyszki to chała jakiej mało... sam fasunek jest tak tragiczny, że w ogóle nie warto tego na głowę zakładać... nie mówiąc już o rozmiarze tego czegoś

Posted

Miałem FRITZa. Śmieszny hełm. W budynkach jak dostałem w łeb rykoszetami to myślałem, że mi bębenki pekną, jak bym miał wiadro na pecynie. Po za tym hełm zależy jaką stylizację wybierzesz.

• 1 month later...
Posted

Mam pytanie o dodatkowy 'fasunek' do tego hełmu..otrzymałem go w formie wymiany i jest z wyglądu i wykonania naprawdę ok - tyle że jest rozmiarowo trochę przyduży.

Nie orientujecie się czy można gdzieś dokupić jakieś dodatkowe nie wiem np.podklejane 'poduszki' tak by trochę zmniejszyć obwód wewnątrz hełmu?

Z góry dziękuję o odpowiedź.

• 3 years later...
  • 5 years later...
Posted

Odkopię. Czy to "cudo" nadawało by się na narty/snowboard? Bo tak w sumie w podobnej cenie można dorwać dedykowany w Decathlonie, który pewnie jakościowo niewiele odstaje od SF :icon_biggrin: Kwestia, czy posiada on jakieś cechy, ktr jednak deklasyfikują go od dedykowanych kasków narciarskich/snowboardowych? W razie w. śmigam bez gogli.

Posted

Mówimy o tej chińskiej kopii Pro-tec ACE?

Te Decathlonowe mają pewnie jakiś atest... certyfikat... cokolwiek. Prawdę powiedziawszy, biorąc pod uwagę jakich obrażeń można doznać bawiąc się w narty/deskę, chyba bym nie zaryzykował kalectwa oszczędnością na rzecz chinolskiego proteka :icon_neutral: