Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć jestem nowy na tym forum i mianowicie posiadam SCARA od Boya. Dzisiaj poszła 1/2 GB i muszę wymienić:

łożyska, tłok, głowicę tłoka i prawdopodobnie cylindra, oraz okablowanie tutaj myślalem o zwykłych kablach głośnikowych do tego doszłaby kostka stykowa. Zębatki narazie są całe, ale plastkikowe łożyska trzeba wymienić. Wszystkie propozycje mile widziane, niestety dysponuję małym budżetem w postaci max 160 zł. Wiem to mało, ale może uda się coś wykombinować. Posiadam coś al'a M120, ale myślalem o porządnej m110 lub m100 jednak nie wiem czy to jest dobre posunięcie.

Edited by decigner12
Posted (edited)

Radzę Ci włożyć zestaw tuningowy elementa 300% . Za tą cenę nic ciekawszego nie stworzysz , ewentualnie dokupić jakiś tani cylinder , bądź używany stockowy za rozsądną cenę . W zestawie elementa masz już prowadnicę łożyskowaną . Do tego wstawić m110 i będzie hulać całkiem przyzwoicie , kable najlepiej modelarskie do tego wtyki typu T . Pozdrawiam

Edited by Leo_111
Posted

Problemem jest jeszcze tylko czy element daje łożyska 7mm? Jeżeli to 6 to będzie problem. Postanowiłem wsadzić sprężynę m100 od guardera do tego wyciszoną głowicę tłoka i cylindra od elmenta, ponieważ już to posiadam. Tak naprawdę nie moc do walki potrzebna tylko myślenie do tego dobre HU i precka, ale to później. We wtorek zamawiam albo w środę niestety na ładowarkę batimexa nie starczy :/

Posted

Ok czyli ten pomysł odpada myślałem żeby kupić łożyska kulowe P&J, tłok CA(ten żółty), prowadnica stockowa, nowa kostka stykowa razem z okablowaniem, podkładki, stockowe zębatki zostają, wypodkładkować to i zostawić stockową sprężynę. Tak będzie OK ?