matheews Posted August 18, 2011 Report Posted August 18, 2011 Pytnie macie problem że zacina się gra na krótką chwile ? nieee Quote
migeron Posted August 18, 2011 Report Posted August 18, 2011 Aha bo mi tak niewiem dlaczego , wczesiniej chodziła normalnie . Pytam bo raz podczs gry ktos mowil ze ma tak samo. Quote
krissente Posted August 18, 2011 Report Posted August 18, 2011 Hej, Podpowiem coś, ale z góry ostrzegam, że nie jestem specjalistą w dziedzinie IT i komputerów, więc szydery proszę zostawiać na boku gdybym herezje głosił. Miałem taki problem z CODem4, że na nowym laptopie gra mi się po prostu co jakiś czas przycinała na około sekundę, dwie. W końcu odkryłem, że to nie lag. Mianowicie, w niektórych przypadkach (nie wiem, czy sprzęt za to odpowiada czy soft, pewnie jedno i drugie) dzieje się coś takiego, że "igła" odpowiadająca za "obsługę" dysku twardego, podczas jego nieużywania "dokuje" gdzieś w bocznej pozycji. Jakieś dziwaczne bugi powodują, że komputer podczas włączonej gry uważa, że dysk twardy jest nieużywany i próbuje go wyłączyć, po czym automatycznie wznawia pracę. Do czegokolwiek by nie dochodziło podczas tych zwiech - problem rozwiązał programik "quietHDD" - wrzuciłem go w autostart i problem się więcej nie powtórzył ;) Quote
Widmo34 Posted August 22, 2011 Report Posted August 22, 2011 Czsem z lapami jest tak że jak się zbyt nagrzeją to spada wydajność... (nie wszystkie znajomy ma toshibe i mu zwalnia a mój dell nie) Quote
Recommended Posts