Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Estetyka i funkcjonalność pudełek do replik  

330 members have voted

1. 1. Czy pude?ko mo?e mie? decyduj?ce znaczenie?

• Mo?e
      112
    • Nie ma znaczenia
      218
  2. 2. Czy warto dop?aci? za ?adniejsze pude?ko?

• Tak
      58
    • Nie
      272

Recommended Posts

Posted

Jak już ktoś powiedział, pudełko wyłącznie do transportu. Moja replika przeważnie leży w szafie albo w piwnicy kiedy coś grzebię. Ładne pudełko może i cieszy oczy, ale to tylko chwilowa uciecha, bo i tak replika zaraz trafia do specjalnego dla niej miejsca ;-)

Posted

G&G robi świetne pudła, dobrze zabezpieczone. Mój AK 104 mieścił się w org. pudle nawet z PBS-1. Dodatkowe zabezpieczenia styropianowe tak że replika nie dotyka kartonu nigdzie.

Posted

Jak dla mnie to może być owinięta w papier toaletowy ;-), byle dotarła całą i była taka jak powinna być ;-).

95% tutaj obecnych i tak kupowało coś trzymają najpierw w łapie replikę (na strzelance/u kumpla/ściągniętą z wystawy), a później oglądało karton. Natomiast pozostałe 5% ściągnęło patrząc na zdjęcie w necie i mając w bardzo głebokim poszanowaniu w co toto jest zawinięte.

Dziękuję.

P.s. Foka, jak Cię szanuję, tak ten temat IMHO bez sensu z powodów które podałem. Jak by ludzie wiedzieli w co są opakowane auta/motocykle/quady kosztujące często grubo ponad 50 czy 100k złotych to by woleli sobie resoraki w kioskach kupować. Bo sądząc z ceny to one powinny być w platynową wstążkę owinięte, nie? ;-).

Posted
Foka, jak Cię szanuję, tak ten temat IMHO bez sensu
Nie do końca... Poczytaj kilka ostatnich recenzji replik na WMASG... Ładne kolorowe pudełka, często wykładane wewnątrz delikatnym materiałem...

I się zastanawiam - po co?

Myślałem, że ja jestem jakiś dziwny i jednak rynek "wymaga" takich zabiegów. Jak widać polski rynek nie wymaga. Dalej pozostaje pytanie - po co? bez materiału, bez kolorowych pudełek replika mogłaby być o kilkanaście, kilkadziesiąt zł tańsza, więc po co klientowi się wciska coś, za co ten nie chce płacić?

Posted (edited)

Ano właśnie o tym samym pisałem, tylko może "myślotok" miałem inny. Dlatego te pseudo-motoryzacyjne porównania.

Bo tak na dobrą sprawę, jaka jest różnica w co to jest zapakowane? Większość osób i tak targa replikę na strzelanie w pokrowcach/walizach/workach na śmieci.

A przy ocenie, fajnie jak jest jakiś pokrowiec twardy (patrz waliza) to fakt, należy się plus. A patrząc w przypadku kartonu, to co za różnica czy to jest kolorowe z fotografią/bez fotografii/ z gołą babą/bez takowej? Strzela ktoś z pudełka? Nosi w tym? Wątpię.

Zdanie podtrzymuję, jak dla mnie mogą owinąć w papier toaletowy, czy tam gazetę, byle replika dotarła do mnie nienaruszona i kompletna, oraz taka za jaką zapłaciłem.

EDYTA: A jeżeli brak jakiegoś "wysublimowanego" opakowania spowoduje spadek ceny, to tylko się cieszyć.

EDYTA2: Szkoda tylko, że nie licząc GFC (co i tak już ma pudełka hmmm... niskobudżetowe) i P&J, to ew. spadek cen replik z powodu spadku cen opakowań nam nie grozi ;-). Bo tak szczerze mówiąc, nie wydaje mi się, żeby na całkiem poważnie jakiś producent/importer zainteresował się Naszym tematem.

Edited by Tuksiak
Posted

1. Może. Jakbym miał do wyboru 2 takie same repliki ale od 2 dystrybutorów brał bym tą z ładniejszym pudłem. (of course dystrybutor nie rożni się poziomem między sobą)

2. Nie. Pudło widzimy tylko w sklepie do prezentacji albo na necie w formie zdjęć. Nawet na czas wysyłki pudło jest owijane. Inna sprawa to walizka/pokrowiec itp.

Posted

Ja zagłosowałem dwa razy na nie .

1. Pudełko mnie nie obchodzi , jeżeli kupuję coś to zwracał uwagę na to co jest w środku a nie jak jest to opakowane .

2. Nie warto dopłacać no bo i po co ? Chyba każdy z nas przyzna , że po wyciągnięciu repliki i innych części z pudełka staje się ono jedynie gratem ew. cieszy oko przez pierwsze parę dni ale bardziej jesteśmy zawsze zainteresowani sprzętem :]

Posted

Jak napisał wcześniej OlO powinny byc pudełka biodegradowalne a najlepiej jeszcze o różnych smakach i pożywne wtedy można by je sobie po odpakowaniu z herbatką albo kawką schrupac :D Za np takie pudło od M14 o smaku schabowego z frytkami dopłaciłbym te 50 PLNów ;)

Guest Kret
Posted

Dla mnie jest bardzo wazne, bo jak kiedys zechce cos sprzedac, to mam niemal zapewniony wygodna i bezpieczna przesylke.

Nie musi byc ladne, ale chcialbym, zeby bylo, bo moze sie przydac.

Posted

Co do pudełek jeszcze chciałem powiedzieć że jak dotąd najlepsze pudło zrobiło TM do M14 ;) Jest recka gdzieś w zbrojowni... yyyyy "szukanie"

Karabin zapakowany jest w naprawdę spore (jedno z największych jakie widziałem) pudło, stylizowane w konwencji opakowań wojskowych, napisy "Springfield Armory" i "US Rifle 7,62 mm " dodają tylko smaczku, subtelnie zacierając wrażenie że mamy do czynienia z repliką. Po otwarciu, naszym oczom ukazuje się karabin w pięknym, wyściełanym materiałem pudle, oraz magazynek, i dwa pomniejsze pudełka.
Posted

2 razy nie

Pudełko nie ma żadnego znaczenia, osobiście wolałbym dostać replikę w zwykłym szarym pudełku zapakowaną w nie wiem jak to nazwać - taki wojskowy papier do pakowania magazynków i innych części broni ze specyficznym zapachem :-P

Nie chciałbym aby pudełka były biodegradalne, ponieważ używam ich do wysyłania replik do sklepów na serwis i nie muszę się zastanawiać w co zapakować replikę.

Ostatnio w newsach był filmik prezentujący trzy repliki, który oczywiście zaczynał się od omówienia pudełek i ku mojemu zaskoczeniu na starcie ładne, kolorowe pudełko z odpustu dostało fory, bez znaczenia jaka replika siedzi w środku, oczywiście mi się najbardziej podobało zwykłe pudełko, w którym replika jest bardziej podniecająca :-P

• 5 months later...
Posted

2 razy nie.

Maniak tak czy owak w większości przypadków pudełko widzi dopiero gdy odpakuje przesyłkę. Moje pudło (swoją drogą dość estetyczne^^) z G36c [JG] lezy na szafie, kiedyś trzymałem w nim replike bo była coś tam popsuta a nie grałem w tym czasie, a tak poza tym to służy do przestrzelania repliki w domu przy ew. zacince ^^,

Pozdrawiam :)

Posted (edited)

Moje pudełko po GR16-nastce ładnie spoczywa na szczycie szafki i "zdobi" pokój swoim rózowym kolorem:P Normalnie wsadziłbym to pudło pod łóżko tak jak inne, ale tam już miejsca nie ma xD

Edit:

Tak BTW: Marcinek83, podpisuję się. Pudła G&G są świetne:) Różowe z zewnątrz i różowe wewnątrz -styropian (przynajmniej dla serii GR16, bo mój kumpel przy GR25 ma już jakieś "brzydsze")

P.S.: 2 razy nie :P

Edited by PiterTKD
Posted

Nigdy jeszcze nie widziałem pudełka żadnej ze swoich replik przed zakupem i pojawieniem się w domu, więc nie ma to dla mnie kompletnie żadnego znaczenia.

Posted

1) Nie ma znaczenia

2) Nie

Pudło czasami do transportu, ale i tak chyba większość używa pokrowców. Ale fakt, jeśli chodzi o sprzedanie repliki, dobrze by było mieć ją w coś zapakować - i tu pasuje zwykły karton z styropianem. :)

Nie oszukujmy się, bo chyba każdy zamawia replikę przez internet, niż kupuje na bazarze, gdzie liczy się tylko to, aby opchnąć komuś jakiś szmelc. A gdy już zdecydujemy się pojechać do konkretnego sklepu, to już wiemy po co przyjechaliśmy... ;)

Posted

Pudełko jest ważne wtedy kiedy chcę sprzedać replikę i tyle. Fakt faktem, na allegro na zdjęciach pokazuję giwerę i gratisy, jednak jak pocztą przychodzi półtorametrowa replika w pudle po butach to wrażenie nie jest już tak fajne.

• 2 weeks later...
Posted

Pudełko jest bardzo ważne :P

Do VFC np. dostajemy walizeczkę do transportu samej broni, magow, szpeju na RIS itp :P Do jakiegoś kałaszka dawali taką śmieszną skrzyneczkę jak do oryginału. Ja bym dopłacił te dwie stówki, żeby dostać broń w pięknej walizeczce, która ma walory użytkowe (ponton, oparcie głowy podczas drzemki na jakimś milsimie, powalanie przeciwnika posiadającego GAZYLION efpeesów w swojej snajperce - bo taka walizka ma zawsze większy power niż kolba ;-) ), ale też dodaje smaczku. Przychodzi upragniona replika w takim ładnym opakowaniu. Zanim otworzymy mamy już dobre wrażenie.

Przykładowa ładna walizeczka

Pozdrawiam,

Painball.

• 4 weeks later...
Posted

ja myślę, że pudło decydującego znaczenia nie ma. Ale jeśli mówić o różnicy kartonowe pudło w plastikową wytłoczką bez żadnych oznaczeń a estetyczna walizeczka to wolałbym dopłacić te kilka złotych i mieć coś porządnego w czym nie wstydziłbym się i i mógłbym przenosić replikę

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...