CyberKozA Posted May 18, 2004 Report Posted May 18, 2004 Strzelnie zza rogu jest nierealistyczne I dla tego amerykanie wymyślili specjalne urządzenie które wyglądem przypomina przegubowy karabin. Montujemy do tego M9 lub G17 i walimy zza rogu nie wystawiając nawet ręki. Ludzie, każdy ma swoją rację więc uśrednijmy i po prostu stosujmy się do tego z rozsądkiem. Czasem jest to usprawiedliwione a czasem nie. Debilom i tak nie wytłumaczycie i nie zabronicie a wy będziecie mieli czyste sumienie :D.
CyberKozA Posted May 18, 2004 Report Posted May 18, 2004 E tam ... czepiasz się szczegółów :wink: A może by skonstruować coś takiego do asg? Zdemontować aparat cyfrowy, zapewnić zasilanie i do przodu :evil: :roll: Musze coś takiego do swojego AUGa skonstruować :twisted:
Tadeusz Posted May 21, 2004 Report Posted May 21, 2004 a BRT ma swoje roywiazanie tego problemu przecwiczzmy go na przeciwnikach a potem sami skopiujecie :) a na razie to tajemnica teamowa :]
Piciu Posted May 22, 2004 Report Posted May 22, 2004 A może zalecić wszystkim "mordercom zza rogu" aby nosili lusterka? Jest to bardzo łatwa metoda sprawdzania co czai się po drugiej stronie i na pewno zwiększyłaby bezpieczeństwo. Ideałem są taki lusterka dentystyczne - małe, okrąłe na pręcie, ale nie wiem gdzie takie dorwać.
Lotos Posted May 22, 2004 Report Posted May 22, 2004 ...a wiec wszyscy do dentysty po lusterka...biegiem hehehe... serio to - wyobraznia i te dwie pólkule, o ktorych pisal Giersik! pozdr.
Crazy_Ivan Posted May 24, 2004 Report Posted May 24, 2004 I dla tego amerykanie wymyślili specjalne urządzenie które wyglądem przypomina przegubowy karabin (...) Nie chce sie klocic, ale z tego, co pamietam, to jednak nie Amerykanie, ale Zydzi...
CyberKozA Posted May 24, 2004 Report Posted May 24, 2004 Whatever. Izrael czy USA... Dla mnie jeden pies bo i to i to daleko a samo ustrojstwo jest drogie i nie na rynek cywilny. Liczy się fakt że jest i że działa :D
JuzekK Posted May 24, 2004 Report Posted May 24, 2004 ta ale teraz se wyobraz ze obie strony czegos takiego uzywaja ;-) albo beda dlugoooo walczyc albo szybko je sobie nawzajem porozwalaja.
Lukzari Posted May 24, 2004 Report Posted May 24, 2004 Ideałem są taki lusterka dentystyczne - małe, okrąłe na pręcie, ale nie wiem gdzie takie dorwać. Ja takie kupiłem w najzwyklejszej aptece.
PieTrzaK Posted May 24, 2004 Report Posted May 24, 2004 a u mnie wala się tego na tony po domu bo moja starsza jest dentystką :D ew. conieco może mógłbym sprzedać... 8)
dzikki Posted May 25, 2004 Report Posted May 25, 2004 Idealem ? Troche za mala powierzchnia by swobodnie nazywac je idealem.
Piciu Posted May 25, 2004 Report Posted May 25, 2004 Mała powierzxhnia - mała szansa że ktoś z drugiej strony zauważy, że go podglądasz, a chyba o to chodzi? :) A jak wolisz większe lusterka - też dobrze. Wiecej widzisz, ale i Ciebie widzą. Coś za coś. A teraz lece do apteki, bo ktoś napisał ze tam można dostać...
dzikki Posted May 25, 2004 Report Posted May 25, 2004 Mala powierzchnia uniemozliwia zlapanie w lustro obiektu, dobra obserwacje itp
Piciu Posted May 27, 2004 Report Posted May 27, 2004 ... ale pozwala prowadzić obserwacje z minimalną szansą bycia zauważonym. Cóż, coś za coś.
Recommended Posts