Igorek_SDS Posted May 7, 2004 Report Posted May 7, 2004 Witam, Mam kilka pytań związanych z butami amerykańskimi Desert Wellco: 1. Czym można je czyścić? 2. Czym można je impregnować? 3. Jak często należy nakładać impregnat? Niestety na forum nic nie znalazłem. Macie jakieś doświadczenia z tymi butami? Quote
Kapral Posted May 7, 2004 Report Posted May 7, 2004 hooyah, Nie mam osobistych doswiadczeń z tymi butami, ale nie raz miałem je w łapce, moi znajomi je mają i czytałem o nich to i owo. Moim zdaniem nie warto ich impregnować, wydaje mi się ze ten materiał nie zareaguje na to zbyt dobrze. Poza tym, te buty wysychają w 2h jezeli je przemoczysz. A gdy sie uprzesz, to przemoczysz nawet buty impregnowane i goretexowe. Na zimniejsze temperatury w ogóle sie nie nadają, wiec po co je impregnować pozdrawiam kapral Quote
Igorek_SDS Posted May 7, 2004 Author Report Posted May 7, 2004 Impregnować chciałem tylko w celach przedłużenia żywotności bucików. Podobno są jakieś impregnaty do skóry nie licowanej i warto je tym czymś po sezonie nasmarować. Tylko nie wiem jak te specyfiki się nazywają i gdzie je można dostać. Quote
Foka Posted May 7, 2004 Report Posted May 7, 2004 hmmm... let me think... w sklepie obuwniczym? Quote
Bren Posted May 7, 2004 Report Posted May 7, 2004 Nikwax lub Waterproof w sprayu. Dostaniesz te preparaty w każdym lepszym sklepie turystycznym. Ja ich uzywam do konserwacji moich butów trekingowych (nubuk + cordura) i pustynnych (welur). Quote
AWR_Ronin Posted May 7, 2004 Report Posted May 7, 2004 http://military.pl/s/m/OBA09.html http://military.pl/s/m/OBA08.html Ronin Quote
Kapral Posted May 9, 2004 Report Posted May 9, 2004 A ja mam następujace pytanko, poszukuje na gwałt butów pustynnych roamiar 10,5 W tudzieź nieco wiekszy. Moze ktos ejst w stanie mi pomóc Quote
Szaszłyk Posted May 9, 2004 Report Posted May 9, 2004 Trza było walić do mnie z tydzień temu...Miałem 10,5W Wellco, ale już ni ma :-( a, Kapral jak tam z tymi spodniami? zapłaciłeś??? Quote
Kapral Posted May 10, 2004 Report Posted May 10, 2004 Szaszlyk, kwestia paru dni i kaska jest na koncie. Musze tylko maske MCU-2/p spzredac i jest gites :) Quote
Recommended Posts