Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czytam i Czytam i Czytam i 95% linków nie dziła :\ Czy jest ktoś kto by mógł podać mniej więcej w % lub jak chce jak pomalować ghile. Coś sie doczytałem i jesli mam juz jute to wystarczy ją rozpruć i 3-5 sznurków spleść z soba?

Posted

Ta zima ;/

Moje ghillie jest na wiosne , lato więc już powoli zaczynam być widoczny :P

Co do pory zimowej to jednak mimo wszystko kombinezon chyba lepszy. Jak zrobisz ghillie z juty to sobie wyobraź jak przemoknięty będziesz po strzelance ..

Chociaż to tylko moje zdanie :P

Posted

Też właśnie jak to przemyślałem że juta + woda równa się 20 kg to sobie odpuściłem

Oleski

Zależy jakie ghilli chcesz ....

Jesienne

70% naturalna juta

30% brązu

Możesz też zrobić samą naturalna jutę

Wiosenne , Letnie

70% zieleni oliwki itp itd

20% brązu

10% naturalny kolor juty

I oczywiście wszystko zależy od terenu na którym się strzelasz ...

A splatasz albo każdy sznurek osobno albo tak jak napisałeś po 3-5 sznurków

Posted

Witam

Właśnie przygotowuje materiały do zrobienia ghillie i ostatnio znalazłem w pobliskim sklepie 20m sznurka jutowego za 3zł. I otóż zastanawiam się ile bym potrzebował tego sznurka. 200m wystarczy ?

• 2 weeks later...
Posted

Ktoś się orientuje z czego są zrobione siatki ekologiczne http://www.gartija.pl/artimages/torby_ekol...ne_fot5_610.jpg takie i ile kosztują, myśle że to jakiś poryplyren, ale dokładnie nie wiem. Potrzebuje ghillie tylko na wiosnę, lato więc teraz zaczynam robić i zastanawiam się czy by były dobre, nie zależy mi na niskiej przemakalności, nie mam zamiaru leżeć jak będzie padać.

Nie chcę Cie martwić, ale kolor jest chyba trochę nie w deseń. Chyba że będziesz się kamuflował na dachu tego :

IMGTy9gCS.jpg

;)

A niestety z większością tkanin syntetycznych jest problem z farbowaniem. Reguła jest taka że jeżeli nie chłonie wody, to i nie pochłonie barwnika.

nie mam zamiaru leżeć jak będzie padać.

A co masz zamiar w takim razie robić? Śpiewać operę czy grać w bierki? :poddanie:

Niemiecki gore kosztuje 100 - wkładasz pod ghille i jesteś suchy.

Posted

jako, że niektórzy nadal nie mogą znaleźć sensownych odpowiedzi, na nurtujące ich pytania, podaję po raz kolejny linka - część pierwsza, a dalej jak leci

Pozdrówki :-)

Posted

Pomysł na ghillie zimowe - jeżeli ktoś już go próbował niech powie czy "wypali". Myślałem nad siatką maskującą i naszytych na nią paskach np. prześcieradła, oczywiście całość rozczochrana (przez suszenie "do góry nogami"). Co tym myślicie?

ps. Teksty typu "zrób i zobacz" zachowajcie dla siebie, jeśli łaska.

Posted (edited)

Pomysł na ghillie zimowe - jeżeli ktoś już go próbował niech powie czy "wypali". Myślałem nad siatką maskującą i naszytych na nią paskach np. prześcieradła, oczywiście całość rozczochrana (przez suszenie "do góry nogami"). Co tym myślicie?

ps. Teksty typu "zrób i zobacz" zachowajcie dla siebie, jeśli łaska.

Mozesz troche rozwinac swoja wypowiedz ? Napisz jaki rodzaj siatki chcesz uzyc ?

Hmm nie wiem czy nie lepsze byloby uzycie calego przescieradla niz takich paskow choc to tez moze byc dobry pomysl ;-) Nie robilem jeszcze zimowego ghillie wiec bardzo nie moge doradzac ale widzialem fajnie zrobione i wiem ze nawet z calego przescierala.Jest z tym nawet mniej roboty bo nie trzeba nic ciac na paski. Mozna tez kupic fajne maskowanie zimowe :)

Edited by MATRIX195
Posted

Może to wina aparatu(robiłem telefonem 2Mpix) , bo czerwonego tam po prostu nie ma to jest brązowy , postaram się wrzucić nowe fotki. A co do zielonego to też mi się wydaje taki niebieski , mecie jakiś pomysł aby to zmienić ?