Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja używam tego Sizalu. Świetnie imituje gałązki po zafarbowaniu na brązowo. Farni esię skręca i przybiera krztałtów jak sucha gałązka. Próbowałem też zafarbowac na zielono ale nie dał osię rozczesać strasznie twarde włukna. Także jak chcesz to używaj ale tylko jako "gałązki"

• 1 month later...
Posted

Już sprawdzony przeze mnie patent. Całe ghillie z tego zrobione miałem (chyba nawet jeszcze gdzieś się w piwnicy poniewiera, ale głowy nie dam). Z perspektywy czasu widzę, że to raczej chybiony pomysł. Plusy tego rozwiązania to: niska cena wykonania całości, 'czepliwość' wełny (wystarczy przeciągnąć ghillie po ściółce i mamy mnóstwo naturalnego kamo), dostępność materiałów. Nastaw się jednak na spożywanie dużych ilości wody, taki ubiorek działa jak gruba kołdra. Leżenie na słońcu z pewnością do miłych przeżyć nie należy. Z tego właśnie powodu przestałek używać tego ghillie, zrób już lepiej z juty albo rafii, dużo lepiej maskują, są lżejsze i nie działają jak piec w takim stopniu jak wełna.

Posted

Widzę, że tu dużo piasnia a mało efektów.

"Znowu sam muszę wszystko robić"

Kolejny kapelutek + maskowanie na broń w akcji na koledze Gizbernie.

dsc06384sf7md6.th.jpg

Tym razem dodana do rafii i juta i "glony" i trawa z tworzywa sztucznego. Działa :)

Sorry, że zdjęcie nieregulaminowe chyba - ale po zmniejszeniu coś nie bardzo było widać szczegóły.

Zdecydowanie za duże, rób miniaturki , takie jak po poprwce. /Ghost/

• 2 weeks later...
Posted

witam!!!

ja kupilem w sklepie dla rolnikow GS taki wlasnie sznurek za 28 zl calosc

http://www.allegro.pl/item107985120_dla_ko..._kot.html#photo

podzielilem go na 20 roznych ( na oko) czesci nawijajac na reke jak line zeglarska i elegancko bez problemow farbowalem w misce na rozne kolory

a i z cieciem szybkim na kawalki 15-20 cm nie ma problemu i szybko sie to robi (hurtowo, po przekatnej itd.), no ale to trzeba jeszcze myslec, oj przpraszam hehehheheh

pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Ja jestem dopiero w początkowej fazie, czyli zbieraniu materiałów i mam pytanie nie zwiazane z jutą czy wogule "farszem" mianowice Skad wziasc Cordure lub czym ją zastąpić bo w w sklepach i hurtowniach z tkaninami albo nie ma albo nawet nie wiedzą co to takiego ??? :?

P.S Siatkę rybacka można dostac na giełdach i innych miescach gdzie sprzeaja "wszystko" (4 zł za 1m bierzący o szerokości 2m, oczka 2x2cm) mam nadzieję ze komus to pomoze

Posted
http://www.specshop.pl/product_info.php...866dcb472c

A co myślicie o tym camo ? Szukalem i nie znalazłem nigdzie opisu tego camo ^^ A zastanawiam sie nad kupnem jakiegos.

O ile się nie myle ktoś na allegro sprzedawał taką dokładnie "siatkę" za kasę taką że za tą cenę ze spechopu mógłbyś schować cały sój team i półciężarówkę ;)

Ale może się mylę i to było tylko podobne...

[ Dodano: Sro 20 Wrz' date=' 2006[/i'] ]

http://www.allegro.pl/item128543644_siatka...tr_biezacy.html

Posted

Wybaczcie mi te typowo ciperskie (nOObowe, jak kto woli :P ) pytanie - jak nałożyć rafię?

Przyszyć?

Przykleić "glutem"?

Przyspawać?

Miło by było, gdybym dostał szybką odpowiedź :roll: (naturalnie, jak chcecie, możecie tego posta skasować, a mnie wrzucić do gazu :mrgreen: )