Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Połamała mi się wewnętrza część d-ringa w m16a4 by A&K i jej fragment pozostał w risowym front-gripie

http://picasaweb.google.com/radzio2k/ZjebanaEMka#

ale to już mniej wazne bo kupiłem nowy by Dboys (GunFire nie przyjeło tego na gware :( a tylko taki- również chiński mieli :P ) wygląda że bedzie współgrało. Mam nadziję że to tamten był taki felerny bo czytałem o prędzej połamanych body a nie pierścieniach. Oo

Moje pytanie brzmi jak zdjąc RISy w tej replice (tak by wyciągnąc ten fragment) bo poprostu nie wiem jak w eMkach się to robi, instrukcji do karabinka nie mam ??

Wiem jak bardzo to ludzi ciekawi bo ciągle mnie o to pytali a pracownik gunfire nawet zrobił sobie zdjęcie tego uszkodzenia Oo więc odrazu odpowiadam: nie wiem!

Przyjechałem na strzelankę, rozpakowałem się, organizator zawołał na zbiórkę, zarzuciłem karabin na ramię (chińskie zawieszenie 3pktowe) na zbiórce biorę karabin w ręce i patrz. że chwyt przedni ten co montuje się na szynę mam u góry i moge sobie całym przodem kręcić wokół własnej osi Oo

Edited by radzio2k
Posted

Ściągnąć muszkę i wtedy powinny zejść przynajmniej w m4cqb tak było. Wybij piny z muszki,ściągnij razem z osłoną tą z przodu i powinno zejść. Tak mi się wydaje i tak ja bym to zrobił.

Posted (edited)

Tak z poczatku myślałem ale jakoś nie szło to myślałem że może innaczej- jednak teraz postanowiłem ostro posiłowac się z tymi pinami i wylazły. Posta może pisze przedwcześnie pod wpływem emocji że się udało :D ale jakoś nie widze róznicy by cokolwiek się działo po wybiciu tych 2ch pinów spo muszki :o

Jeny... mam wrażenie że ta muszka jest integralna z lua Oo

ehh w jg Ii gen takich problemow nie mialem... :P

Edited by radzio2k
Posted (edited)

Hmm chyba jest coś pod tym chwiejącym się uchem do zawieszenia z przodu ale właśnie owe ucho z 1/3 dojscia zasłania i nie wiem... pod kątem tego przecież nie odkręcę :(

[edit] jednak jakoś to odkręciłem pociągnałem ta muszkę i zaczeło latać wszystko choć ten ring chyba z tyłu trzyma ale juz muszę kłaśc się spac nie mam czasu dalej kombinowac- narazie dzieki i jutro jak wrócę i pokombinuję to pewnie coś skrobnę :P

Narazie boję się że bedzie potrzebna piłka do metalu Oo

Edited by radzio2k
Posted

Sorry że nie napisałem- poradziłem sobie, troszkę się namęczyłem ze składaniem wszystkiego do kupy ale jednak największym moim problemem było owe zdjęcie muszki- diabelnie ciasne piny i ta śrubka z dołu której teraz nawet nie wsadziłem

Chyba wszystko poskładałem- zewnętrznei wygląda ok ale dzięki poradom panów z gunfire/militaria24 zgubiłem dystanser tak że bebechów w postaci lufy-komory nie składałem

W każdym razie dzięki- topic do wywalenia w kosmos- achh ten stres pourazowy (repliki) ;)