Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ciekawi mnie, czy ktos w naszym pieknym kraju dokonal zmiany body w Kalachu na metalowe??? Wszelkie wrazenia i opinie mile widziane!

Z tego co wiem zrobil sie spory wybor w tej dziedzinie, bo oprocz cenionego na swiecie produktu DTP pojawilo sie takze niedawno na rynku body Classic Army oraz jeszcze jakies (oznaczone jako TW na redwolfie http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/prod...sp?prodID=10735 i chyba takie samo jest dostepne w machinegunie?).

Kusi mnie taka wymiana (lacznie z czescia przednia G&P), ale nie jestem jeszcze ostatecznie zdecydowany. Bylo nie bylo - laczny koszt to polowa wartosci AEGa...

Posted

Hmm.. od czego by tu zacząć. Metal body CA które posiadam kosztowlao mnie 320 pln. Niestety nie zawiera ono czesci przedniej ak [ ta czesc do ktorej wchodzi lufa i w ktorej jest hop up] co przy aktualnym stanie portfela mi specjalnie nie przeszkadza. Szczegolnie ze czesciowa zaslania mi to montaz z szyna Just'a.

Samo body jest moim zdaniem zrobione swietnie. Dosc grube scianki pozwalaja miec nadzieje ze nie peknie przy byle stuknieciu [ chociaz jako wiadomo z CA nigdy nic nie wiadomo :D ]. Wymienie moje obserwacje w pkt. a wrazie gdybym czegos nie poruszyl pytaj

a wiec :

- tak jak w wersji marui są rosyjskie oznaczenia ognia ciaglego i pojedynczego a takze numer seryjny broni - zniknął natomiast [co jest oczywiste[ napis Made in Japan/Tokyo Marui co,ltd i nie zostal zastąpiony zadnym oznaczeniam CA [ co juz sie takie oczywiste nie wydaje]

-jest elgancko matowo czarne - zdecydowanie mniej sie blyszczy od oryginalu

-dodaje wagą realizmu replice [ no i ten chłód w dotyku :D ] -moze to byc dla niektorych wada bo ciezar rosnie dosc znacznie

-magazynek jest duzo sztywniejszy w gniezdzie - zakladajac to body wywalasz ze srodka ten maly pierdolnik na ktorym sie mag normalnie opiera [ten ktorego zadna srobka nie trzyma]

-selektor ognia wyrysowuje sam taka sliczna ryske ktora przynajmniej dla mnie ma conajmniej tyle uroku co pieprzyk Marlin Monroa

-srobki sie zdecydowanie lepiej trzymaja

Ja uwazam ze warto, jest spora roznica a cena nie byla wygorowana ale mam strasznego pierdolca na punkcie mojego AK wiec zdecydowanie nie jestem obiektywny :D.

Posted

Dzieki za dosc konkretne uwagi, Szczep! Mam tylko pytanie, czy przy przekladce nie bylo zadnych problemow, a "dziurki" w body (np na srubki) byly idealnie na swoich miejscach?

Posted

heh...przekladanie gearboxa i reszty bylo koszmarem. Za cholere dziadostwo niechcialo pasowac. stracilem ze 2h na cudowaniu z gearboxem, kabelkami i selektorem ognia. Do momentu w ktorym nie wykminilem ze w instrukcji nie pokazali jednej sztuczki. W normalnym body zwalniacz magazynka [mam nadzieje ze tak sie mowi na to jebadelka przed osłoną spustu] jest przymocowany 4 sróbkami. A te po przejsciu przez body wchodza w mala kwadratowa blaszke ktora najzwyczajnie w swiecie robi im gwint. TEJ BLASZKI SIE NIE PRZEKLADA inaczej gearbox nie wejdzie na miejsce.Poza tym montaz jest banalny.

Wszystko perfect pasuje. To tyle.

• 6 months later...
Posted

Dla odmiany cos na temat:

mam metal body CA i takie problemy przy montowaniu tego:

- gearbox i jego kabelki, trzeba sie ciut wysilic zeby wlozyc to poprawnie.

- ten metal do ktorego przykrecana jest kolba, ciezko wchodzil trzeba bylo sily zeby wcisnac na miejsce

- otwor na magazynek jest ciut ciasny - niewyciagniety do konca magazynek potrafi wisiec sobie z gniazda (i nawet porzadne trzasniecie kalachem nie powoduje jego wypadniecia).

• 5 months later...
Posted

Ja jestem posiadaczem metalowej podstawy celownika i musze powiedziec ze wszystko wyglada fajnie ale:

- dodane sa srubki na imbusy co jest fatalne bo strasznie szybko sie wyrabiaja

- jezeli masz drewniane okladziny, to jest troche prze*****e bo normalnie wyglada to tak ze tej rurze gazowej jest taki metalowy osiomiscian/walec? no niewazne.. taki pret.. i on ma mniejsza srednice dzieki czemu drewienko wchodzi bez problemu. W metalowej podstawie jest zamiast tej czesci przedlozona rura w ktora mozna wlozyc baterie..

Pozatym wszystko wchodzi elegancko.. aktualnieczekam teraz na body CA oby bylo warto! :twisted:

• 3 months later...
Posted

Przepraszam że nie w temacie (chociaż sprawa pokrewna :) ), ale wypowiadają się tu ludzie którzy znają się na rzeczy więc może ktoś pomoże - Czy spotkaliście się gdzieś z ofertą sprzedaży okrągłych magazynków (drum) do ak? Widziałem, nie pamiętam już gdzie taki w jakimś sklepie, ale nie był przedmiotem sprzedaży...

edit: faktycznie ewidentne niedopatrzenie z mojej strony :(

• 1 month later...
Posted

wystarczy użyć opcji szukaj, albo zjechać trochę niżej w dziale AEG. Jest cały temat o tych magach.

http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=15510

[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 10:18 am ]

Jestem świeżo upieczonym właścicielem metalowego body do AK47 :twisted:

Zaszalałem i kupiłem na wgc przód i tył :D :

http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._Metal%20Bodies

http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...92bfd6d53368f73

Kiedy to wszystko składałem do kupy przydał się młotek :| strasznie trudno było zamontować pin znajdujący się koło celownika (ten trzymający uchwyt rury gazowej). Już chyba połączłyem to na stałe :)

Tylna część body też bardzo fajnie zrobiona. Znajdują się tam imitacje pinów/nitów wykonane z innego materiału. Niestety nie wiem ile to wytrzyma gdyż są one przyklejone. Kolejną fajną rzeczą w tej części jest mocowanie kolby. Wcześniej miałem AK47S więc dzięki temu nie musiałem kupować jeszcze jednej części :D

A na to wszystko zamontowałem jeszcze drewno od oryginału :twisted: W kolbie zrobiłem sobie miejsce na baterię 8,4 1800mAh. Mam tylko nadzieję, że nie osłabiłem za bardzo tej kolby.

Niedługo postaram się wrzucić jakieś fotki.

• 1 year later...
Posted

Odgrzeje kotleta.

Mam pytanie do posiadaczy tylnej części firmy G&P - czy po długim czasie użytkowania, te ciekawe imitacje pinów nie wypadają lub coś podobnego?

I jeszcze, czy są jakieś problemy przy montowaniu części tylnej innej firmy z częścią przednią (np; G&P i CA)?

Przy okazji, na MG można tanio kupić kompletne body; klik

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Właśnie zainstalowałem tylne metal body od G&P. Mam mały problem z selektorem ognia, mianowicie:

Pomimo rowków w body ciężko wyczuć moment kiedy znajduję sie na automacie. Gdy z góry (z zabezpieczonego) przestawiamy selektor na pozycje "automat" karabinek jest nadal zablokowany, należy o 1-2mm przesunąć go niżej by strzelał. Kiedy z pół-automatycznego przeskakujemy na automatyczny, nadal strzela na pół-automacie i należy podnieść o 1-2mm w górę aby strzelał serią... Wygląda na to że dźwignia selektora zbyt bardzo lata, nie poruszając ramienia na GB. Jaka na to rada? Spotkaliście się z czymś takim w Waszych korpusach?

Edited by akm
  • 2 months later...
Posted

chodzi mi o porównanie do innych, jak wygląda? czy ma jakieś oznaczenia? Jest najtańsze, więc chce wiedzieć czy się opłaca, czy lepiej dołożyć te parę zł do lepszego...

Posted

w którym miejscu jest ten napis? i jest to normalnie napisane czy "wyskrobane" a jeśli chodzi o te uszy, to przeżyją montaż drewnianej kolby?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...