Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jeżeli nie będziesz strzelał suuuper dłuuugimi seriami to raczej tak, powinno dobrze chodzić. Warto dać jeszcze preckę i gumkę HU Systemy.

Ja generalnie strzelam na semi, auto bardzo rzadko. Dzięki za opinie i rade.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

wlasnie mam zamiar kupic jednego z tych g36 tuningowanych....

ale skoro mowicie ze sie nie da nawalac caly czas na auto.... :D

mysle ze zmiany podjete przez team ze zbrojowni dobrze wplywaja na jakosc repliki i jest ona warta kupna :)

pozdrawiam

Posted

Tylko kto mówi o karabinku wyborowym ?

Rzadkie używanie serii nie czyni z giwery snajperki. ;-)

A z tymi nawalającymi stykami od semi jakoś się nigdy nie spotkałem, prędzej od długich serii mi się przepalały.

Tłok i resztę zostaw w spokoju najwyżej jak się sypnie to wtedy wymienisz. Dużo też zależy od szybkostrzelności.

Posted

Płaska Al'u głowica + tłok cały aluminionowy - lubisz tak często wymieniać szkielety? Tłok Al'u + nawiercenie dziur na korpusie tłoka + kompozytowa głowiczka, to już może być.

Posted (edited)

Odciążenie układu - inaczej zmniejszenie zbędnej masy tłoka, on cały nie pracuje, jak wywalisz zbędny balast, to masz mniejsze obciążenia całości łącznie ze szkieletem GB jak tłok w to nap**ala przez głowicę cylindra ;-).

EDYTA: Optimum IMHO to by była sama głowica z prowadnicami, żeby się nie wyginała i równo szła, a na dole podczepiony kawałek listwy zębatej, żeby o co miała zębatka tłokowa zahaczać.

Edited by Tuksiak
Posted

Gogin - o co chodzi z nawierceniem dziur na korpusie tłoka?

To co napisał Tuksiak to tak w bardzo prosty sposób. Może więcej podpowie Ci Newton z jego I zasadą dynamiki ;-).

Posted

Eee, pogięło was? :P

Tłok z nylonu, głowica z duraconu i do przodu. Po co od razu cudować z aluminiowym przy M120? I w ogóle to kto powiedział, że w giecie się coś sypnie na M120?

Zresztą od tego jest gwarancja i/lub rękojmia.

Posted

Kurde, szukałem z 15 minut tematu, chyba o MOSFECie, w którym był pokazany czerwony tłok z i jak koleś robił dziury w korpusie. Przeszukałem całe filipinonairsoft i inne fora i nie znalazłem... No nic, szukam dalej...

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Posted

W nylonowym tłoku nie wiem czy jest sens dziury robić, masy odciągniesz i tak mało, więc bezwładność tłoka również zmniejszy się o niewiele. Zresztą pytanie jak potem z wytrzymałością tego. Przy Al'u korpusie to ja rozmim. Tak czy inaczej co za filizofia w nawierceniu paru dziur? Byle za blisko siebie nie były co by konstrucji nie osłabić tak...

• 4 weeks later...