Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć.

Mam problem z G17. W porównaniu ze stockiem zostało zmienione - zamek, lufa + prowadnica na metal, do tego metalowy zawór wewnętrzny Firefly. Glock zjadł w swoim życiu nie więcej niż 1,5 butli green gazu.

Nie wiedzieć czemu, zamek przesunął się do przodu o około 1mm w stosunku do tego jak powinien być pierwotnie. Zauważyłem, że to przesunięcie postępuje. Wcześniej było mniejsze.

Dodam, że przez zaistniałą awarię, wyraźnie osłabł blow-back (mniej gazu dostaje się do cylindra BB)

Zdjęcia:

dsc06132s.th.jpg

dsc06122a.th.jpg

Co jest odpowiedzialne za ten stan rzeczy i jak mogę to naprawić?

PS: Nie jestem w stanie skołować lepszych zdjęć - niestety :(

Posted

Pokaż jak wygląda rygiel lufy (te ząbki na dole, bliższe wylotu) i zapadka, którą się odciąga, aby zdjąć zamek (a konkretnie miejsce styku z ząbkami pod lufą).

Po wymianie zamka i reszty bambetli te elementy zużywają się dużo szybciej.

Posted

Niestety na chwilę obecną, nie mam sprzętu którym mógłbym wykonać tak precyzyjne zdjęcia :(

Jak coś dorwę, to od razu wrzucę.

Od siebie dodam, że te elementy nie wyglądają na jakieś nadzwyczajnie zjechane.

Posted

Jeśli te elementy nie są uszkodzone/wyszczerbione, to w takim razie blokada na której zatrzymuje się zamek musi być za bardzo do przodu. Może jakiś błąd przy montażu.. Grzebałeś w częściach zamocowanych w szkielecie Glocka, czy tylko przekładałeś "górne" bebechy do metalowego zamka?

Posted

Blokada + ząbki od lufy, są lekko wytarte, ale nie nadzwyczajnie. Nie wydaję mi się aby ubytek był na tyle duży, aby zamek zsuwał się aż o 1mm.

Jeżeli chodzi o bebechy "z dołu", raz wyjmowałem cały zespół spustu i mechanizmu kurkowego w celu oczyszczenia. Ta część z blokadą, która jest przykręcona śrubką, nigdy nie była ruszana.

PS: Udało mi się dorwać trupa glocka KWA, za niewielkie pieniądze, pobawię się trochę z przekładaniem zamka, bebechów itp i zdam raport.

Posted

Wsadziłem plastikową lufę, i problem w znacznym stopniu ustąpił (:

Winne są wytarte ząbki od lufy zewnętrznej. Dobrze celowaliście z diagnozą (:

Szkoda tylko, że wycierają się tak szybko :(

Jak się jeszcze bardziej zjadą, trzeba będzie polować na nową lufę ;/

Posted

Czy ja dobrze rozumiem?

W METALOWEJ lufie zewnętrznej wytarły się ząbki zatrzymujące się na tej plastikowej blokadzie zamka??

To z jakiego metalu te lufy są robione?? :strach:

Jakiej firmy miałeś zamek i lufę? Pytam, bo sam właśnie czekam na realizację zamówienia Cybula z WGC - zamek i lufa G&P do G17..

Posted

U mnie (i chyba we wszystkich klockach kwa tudzież ksc) blokada zamka nie jest wykonana z plastiku, tylko z metalu.

Zamek i lufa... G&P -_-

Hmm.. nie pamiętam, bo się nie przyglądałem temu elementowi (mowa oczywiście nie o zatrzasku, który zatrzymuje zamek w tylej pozycji przy pustym magazynku, tylko tym zabezpieczeniu, które zapobiega zsunięciu się zamka ze szkieletu do przodu)

Kurnia.. zestaw zamek + lufa w cenie prawie całego G17 KWA, RENOMOWANEJ firmy G&P i takie g...no?

Chyba przestanę wierzyć w wyższość firm markowych nad chińszczyzną. Ci drudzy przynajmniej cenę mają adekwatną do jakości :/

Peepee - długo już masz ten zamek - Interesuje mnie w jakim czasie się tak zużył?

Posted

Zamek mam z 3 miechy, przeruchana jedna butla GG na nim.

Inna sprawa, że klocka noszę w kydexowej kaburze. Mój model kabury ma to do siebie, że glock nie wysuwa się jednostajnie. Tzn, ciągniesz i glock nie wychodzi powoli po kawałku, tylko po przyłożeniu odpowiedniej siły, wychodzi "od razu".

Z moich obserwacji wynika, że kabura poza szkieletem trzyma równierz replikę za za zamek - i w tym upatruję też chociaż po części przyczyny usterki. Po prostu biedna lufa musi wytrzymywać obciążenia związane z wyciąganiem klocka z kabury.

Dodam tylko, że bardzo lubię się bawić tymi dwoma gadżetami.

Posted

Witam

miałem podobny problem w moim Glocku full metal od KSC, w moim przypadku było to prawdopodobnie spowodowane przeładowywaniem bez magazynka, dźwignia ściągania zamka i elementy lufy wewnętrznej tak się starły, że zamek czasami spadał sam po przechyleniu w dół.... :wink:

po wymianie tej dźwigienki teraz wszystko dobrze działa, jednak lufa wewn. dalej jest trochę starta i w wyniku tego zamek jest trochę przesunięty, jak na powyższym zdjęciu

swoją drogą, wiem, że to jest replika ale strasznie mnie to zdenerwowało, że w pistolecie za 500 zł tak ważne elementy są zrobione z takiego gówna :wink:

wystarczyłoby zrobić stalową dźwigienkę i przekonstruować hop up, aby lufa nie uderzała w dźwignię dwoma cieniutkimi kawałkami metalu, tylko podobnie jak w prawdziwej broni, jednolicie działała na całej długości dźwigni a żywotność zwiększyłąby się wielokrotnie

nie wiem czy używanie wytrzymałych części w replikach jest prawnie zabronione (ewentualne przeróbki, ble, ble, ble...) czy producenci chcą, że by klient tak czy tak do nich wrócił ;-)

Posted

No ja nie wiem, ja już 2 plastikowe zamki połamałem (-:

Przy metal-slajdzie przynajmniej masz pewność, że zamek efektownie nie wyleci do góry przy nagrzaniu się maga/gg na słońcu/w innej sytuacji.

PS: W sumie jakby nie patrzeć, sporo bawiłem się tym klockiem bez maga podpiętego. Jeżeli to rzeczywiście wpływa na mocniejsze zużywanie się w/w elementów - to mamy źródło usterki.

Posted

PeePee

chyba masz rację z tą zabawą bez maga, bo parę dni temu zamontowałem swojego metalowca GP i faktycznie, gdy zwalniam blokadę zamka z tylnego położenia bez maga, to jakoś tak mocniej wali o zatrzask, i już pojawiło się przesunięcie do przodu o jakieś 0.3mm. A jak włożę magazynek, to zamek się cofa i szyna szkieletu wystaje może na 0.1mm (tak pi razy oko).

Fakt niewiele - ale to tylko niecały tydzień użytkowania.

Wniosek - nie bawić się przeładowywaniem metalowego zamka bez maga.

• 4 weeks later...
Posted

ja mam podobny problem lecz zauważyłem że jeden pełny naładowany magazynek GG nie wystarcza na podanie wszystkich kulek z maga (Glock 17 z plastikowym zamkiem) ponad to można zauważyć "dymek" wynoszący się z tylnej strony zamka (pewnie uciekający GG).

• 4 weeks later...