Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam problem po złożeniu gb w mp5k galaxy. Chodzi o to że gdy podłączam na próbe silnik po wymianie sprężyny (na słabszą) i głowicy to karabinek strzela ale po strzale słychać taki chrzęst. Druga sprawa to coś ze spustem, po każdym strzale spust wraca tylko o jakieś 3/4 i muszę dopychać go palcem by znów strzelic.

Po złożeniu gb została mi jedna mała sprężynka i podejrzewam że ma coś wspólnego z tym spustem ale nie moge się dopatrzeć gdzie by mogła pasować.

Przy całej rozbiórce wytarło mi się sporo smaru z zębatek tłoka itd, może to mieć znaczenie?

Z góry dzięki za odpowiedź:)

Posted

Jednym końcem zaczepiasz o dziurkę w spuście (tym zagiętym) a drugim opierasz o wewnętrzną ściankę gearboxa. Sprężynka powinna znajdować się pod spustem.

Posted

Nie, w Galaxy jest GB V3.

Popatrz na miejsce, gdzie montujesz spust. Jakieś 3mm od otworu na spust jest malutki na tą sprężynkę (krótszy koniec), dłuższy zaczepiasz o spust tak, by odpychała go do przodu.

Złożenie tego nie jest zbyt proste, bo sprężyna jest dość trwarda. Za pierwszym razem sporo przy tym nakląłem. ;-)

Na youtubie powinny być jakieś filmiki pokazujące szczegóły, nie ma znaczenia jakiej repliki, byle miała gearbox V3.

Pozdro

Posted

Przeczytałem, że wydaje chrzęst, ale nie ma wystrzału :P w takim razie nie będzie to silnik. Słyszysz pewnie jak by się zębatki cofały ? Może to być źle założony antireversal. W moim mp5 CA dzieje się podobnie od dobrze ponad roku i nie ma to żadnych konsekwencji :P

Posted

Podkladki troche pozmienialem, robilem różne kombinacje. Antireversal "na sucho" dobrze działał jak ręcznie sobie kręciłem zębatkami:) Ale właśnie dzwięk jest jak by się cofały zębatki. Przesmaruję wszystko i zobaczymy.