Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Takie pytanie trochę inne bo zawsze jest jak zwiększyć to ja mam problem jak zmniejszyć...

Co zrobić żeby replika nie chodziła jak kosiarka i miała mniejszego rof'a ?

(batka odpada od razu mówię)

Pozdrawiam

Posted

Najprościej oczywiście napięciem akumulatora zmniejszyć szybkostrzelność.

Jeśli jednak twierdzisz, że to nie wchodzi w grę to musisz, "przepodkładkować" zębatki i/lub mocniej docisnąć silnik. Zwiększy to opory a tym samym obniży szybkostrzelność.

To oczywiście żart - nie możesz odlutować 1 ogniwa w akumulatorze?

To może rezystor podłącz szeregowo w obwód.

Posted

Springa mam m135 i większego już raczej nie chce,a jak zamontuje BU (i tak miałem w planach) to nie zmniejszy się szybkostrzelność? Wreszcie większa średnica to i większa siła powinna być potrzebna do wystrzału...

A te zębatki to jakie np?

Posted

Wally nie szerz takich herezji! ;) ten rezystor był bu wielkości Aku jak nie większy żeby wytrzymał taki prąd. Jak chcesz się przekonać to wepnij tak rezystor 1W albo 2W w szereg ubierz gogle zasłoń twarz i strzel ;)

Posted

W takim razie nie wiem jakim cudem masz efekt kosiarki. ;-)

Ja bym zostawił tak jak jest, tymbardziej, że piszesz, że przy zmniejszeniu napięcia pojawią się problemy z naciąganiem sprężyny - zwiększenie oporów da ten sam efekt. Dla mnie za wysoki rof to taki, że magazynek przestaje podawać kulki. :-F

Jednak, jeśli naprawdę ci na tym zależy, to wstaw zębatki o zwiększonym przełożeniu, ale bez przesady - TU albo STU.

Pozdro

Posted

Po prostu wole po woli że tak powiem :D

Na semi nie lubię bo się ścina czasami to chciałbym mieć wolne auto :]

Będę kombinował z zębatkami ;) dzięki za info wszystkim.

• 4 years later...
Posted (edited)

Z góry sory za odkopanie tamatu ,ale nie chcem zaśmiecac forum nowymi tematami .

Posiadam aktualnie m4 cqr mod 2 od kwa , cały full stock w środku . Zmienione wtyki na Deans i batka 7,4 lipo .

ROF jest dla mnie zbyt duży. Jak prosto i tanio mozna zmniejszyc ROF bez otwierania GB i utraty gwarancji ?

Edited by Michnitro14
  • 2 weeks later...