Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzięki za odpowiedź,

Na szczęście znalazłem już na komisie interesującą mnie część. :icon_smile:

Trochę mnie jednak dziwi, że akurat ta część jest tak trudna do dostania i że nikt jej nie sprowadza. W końcu aksu nie jest małopopularnym modelem :icon_razz:

Pozdrawiam,

Edited by BMP_Mad_Max
  • 6 months later...
  • Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Następna sprawa. Czy są RISy do AKSU? Gdzie je dorwać. Ewentualnie czy np do czarnego łoża plastikowego z cm. 45 można dokleić rączke magpull AFG i będzie sie to trzymało na stałe?

Posted

Następna sprawa. Czy są RISy do AKSU? Gdzie je dorwać. Ewentualnie czy np do czarnego łoża plastikowego z cm. 45 można dokleić rączke magpull AFG i będzie sie to trzymało na stałe?

CO kropelka sklei, sklei...

A tak serio to gdzies widzialem front z risem na stałe :)

Posted

W chinach da się dorwać, ja ściągam ludziom z ebairsofta w zbiorówkach.

Posted (edited)

Mam w mojej czasami dokładnie ten sam problem. Spróbuj dać selektor na semi, później czymś cienkim spróbować poruszać sprężyną suwadła tył/przód i spróbować otworzyć dekiel. W moim wypadku pomaga...

Edited by Gugagg
Posted

Podjadę do znajomego i przymierzam nanotechy od turnigy . Ogólnie u was tez na 11.1 czasami jest tak ze strzela raz seria raz pusto itp a raz tak ze wali i wali na auto jedna za 2 gą ?

Posted

Tak, zdarza się to. U mnie zdarzały się dublety, ale nie strzelał na pusto.

Dublety wynikają prawdopodobnie z bezwładności zębatek/silnika, które rozpędzone nie zatrzymają się ot tak w miejscu, lecz naciągną sprężynę kolejny raz. Przyczyną strzelania na pusto jest najczęściej słaba sprężyna w magazynku, która nie nadąża podawać kulek (głównie hi-capy mają taki problem).

Posted

Podjadę do znajomego i przymierzam nanotechy od turnigy . Ogólnie u was tez na 11.1 czasami jest tak ze strzela raz seria raz pusto itp a raz tak ze wali i wali na auto jedna za 2 gą ?

Jak jedna za drugą leci to dobrze, jak by podawał dwie kulki przy jednym strzale to już nie dobrze, a przyczyna tego jest gumka HU.

Tak, zdarza się to. U mnie zdarzały się dublety, ale nie strzelał na pusto.

Dublety wynikają prawdopodobnie z bezwładności zębatek/silnika, które rozpędzone nie zatrzymają się ot tak w miejscu, lecz naciągną sprężynę kolejny raz. Przyczyną strzelania na pusto jest najczęściej słaba sprężyna w magazynku, która nie nadąża podawać kulek (głównie hi-capy mają taki problem).

Hi-capy jako magazynki to najmocniejsze magazynki w kwestii podawania kulek... W hi-capach nie ma sprężyny która podaje kulki, jest kolko które się kreci dzięki sprężynie spiralnej i zabiera kulki podając je do góry. W midach, lowach i realach masz sprężynki... Nawet na 11.1V i rofie w okolicy 24rps nigdy nie miałem problemu z kolejnym strzałem po spuszczeniu języka spustowego.
Posted

Nadal mam problem z bateria nie mogę żadnej dopasować ktoś zna jakieś konkrety ?

W czym masz chłopie problem ?

Nie wiesz jaka pasuje ?

Po prawej stronie poniżej masz opcje " Przeszukaj temat" wpisz np. bateria lub lipo lub batka , znajdziesz odpowiedzi co pasuje i jakie daje rofy.

A jak Ci mag nie podaje przy większym rofie to warto zamontować opóźniacz albo dorobisz albo wymiana zębatki tłokowej i dokupienie opóźniacza

• 2 weeks later...
Posted

Witam potrzebuje pomocy w znalezieniu odpowiedniej precki do mojego cm.045 (niedawno wymieniłem gumkę na Systemę i fajnie było by to samo zrobic z lufą) przeszukałem wszystkie znane mi sklepy i jedynie w gunfire znalazłem jakąś systemę ale 390 z tego co kojarzę pewnie bedzie za długa chyba że da się ją jakoś zakryć ? Jestescie w stanie cos doradzic bo wyglada jak by jakas posucha była na rynku :/