Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hmm no wątek jest o AKS-74U cymki a magazynkami dedykowanymi do tego systemu broni są właśnie plasticzaki :-F .

Zęby zatrzasku pogrubiałem wklejając w uprzednio wykonany otwór przez przepalenie gorącą blaszką płytki 1mm aluminium. Klej Bison Epoxy Metal.

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmm no wątek jest o AKS-74U cymki a magazynkami dedykowanymi do tego systemu broni są właśnie plasticzaki :-F .

Zęby zatrzasku pogrubiałem wklejając w uprzednio wykonany otwór przez przepalenie gorącą blaszką płytki 1mm aluminium. Klej Bison Epoxy Metal.

Dedykowane czyli masz na myśli to co dają w stocku?

Opowiedzcie coś o celności i skupieniu, czy na tym filmie pod koniec gdy koleś strzela z 150 stóp (wcześniej w sumie też) to ma wykręcony hop up aby kulka jakoś tam doleciała czy to zniekształcenie powodowane przez obiektyw?:

Posted

...dedykowane,znaczy że w realu czyli w wersji ostrej są magazynki z kompozytu ;) a co do filmu gościu mówi tam że jest silny wiatr u niego,ale zdaje mi się że hopsiupa ma zbytnio podkręconego,ale przecież to filmik o CM.035A,a tutaj omawiamy CM.045A,a to wieeelka różnica ;) ...

Posted

...popatrz na moc repliki w CM.035A jest 350/360 na kulkach 0.20,na tych samych kulkach w CM.045A masz~420,różnica w wykonaniu,jeżeli idzie o surowce...zresztą chcesz wiedzieć więcej wyślij PW do producenta :wink: ...

Posted

...BateaU dzięki za stronkę,zobaczyłem parę fotek i mnie coś olśniło ;) ja tam nie zwracam uwagi na to jakie moja replika ma magi,nie zwracam uwagi na tą realistykę że powinny być magi plastikowe,dałem metalowe nie dedykowane temu modelowi,tylko i wyłącznie dlatego że lepiej wygląda wg.mnie,a przecież o to chodzi,no bo TYLKO ja używam tej repliki,nikt inny,jak się komuś nie podoba,to jego pech ;) ...ja ze swoją robię już istne wariacje,zresztą jutro wrzucę fotkę jak wygląda ;) ...

Posted

Panie i panowie, mam 2 problemy, może ktoś z was mi pomoże:

1. gdzie dostanę czarny front grip i nadodatek,albo musi mieć rączkę taktyczna, albo szyne podnią.

2. gdzie znajdę jakieś mocowanie do latarki ? na aks-74u ;|?

Posted (edited)

...tu masz linka:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1960

po obu stronach na bokach masz szyny RIS...kosztuje 199,ale spytałbym się kumpla czy wystawił by swój<ten sam co ze specshopu>na np allegro ;) bo chce go sprzedać<za ponoć małą cenę> ...jakbyś chciał wiedzieć więcej to info na PW ;) ...a mocowanie znajdziesz na specshopie/taiwangun etc...

...pzdr...CuRRahee!!!...

Edited by SDM
  • 2 weeks later...
Posted

...tu masz linka:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5636

miałem tą samą ale sprzedałem,i zrobiłem własną wg swojego pomysłu ;) ...na allegro też widziałem,jeżeli nie ten,to może:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2163

...szyn jest do wyboru do koloru,tylko trzeba poszukać na stronach sklepów ;) ...pzdr...

...P.S:a żadnej szyny pod to nie potrzebujesz,bo masz już przy replice ;) ...

• 4 weeks later...
Posted

No to może ja się teraz wypowiem.

Mam tą cymkę dokładnie 0.45 stal itd...

Porysowała się całkiem zdrowo, ba zaczyna rdzewieć ( klimat )

Mama downgrade na m120, gumę guardera i wypierdzieliłem ten ciężarek z tłoka ... ogólnie miodzio :) Wywaliłem z niego już 25k i cały czas wali bez zmian strzelam na batce 9.6 2200 G&P( 3500 kulek wystrzeliwuje po naładowaniu bez spadku roff'a także myślę że do 4000 dociągnie ) rof całkiem niezły ( 10-12 bb/s ) zasięg też nieźle - około 50m celnie. 65max

No i jest cholernie szczelny :)

Będę w niego teraz wkładał m130 max m140 i preckę ... giwera nie zawodna skuteczna i baaardzo hałaśliwa, ale to uznaję za zaletę.

woda błoto itd nie robią na niej wrażenia. powiem szczerze, że nie pieszczę, nie czyszczę codziennie itd normalnie używam i po 25k wali tak samo jak po 1k. Używam hi-cap'a dołączonego do zestawu, lowcapa metalowego od krakmanów i plastikowych starów. Wszystko działa bez zarzutu na kulkach 0.2 , 0.23 , 0.25 , od gunfire, parę razy goldfire trochę G&G - przez cały przebieg żadnych zacięć i żadnych uszkodzeń wewnętrznych, z zewnątrz rdza, ale jak już mówiłem mi to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam i czekam na opinie innych użytkowników.

Bardzo polecam !

Posted

ja dużo z niej nie walę jestem w grupie reko.U mnie też 0 zacięć i problemów, byłem w terenie na deszczu fakt nie był ostry, ale wkońcu deszcz ;] i 0 problemów ;] polecam ludziom co lubia ak, ale długość lufy im przeszkadza ;] świetna do CQB

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

...ja wymieniałem stockowy tłok, bo i tak zamierzałem go zmienić na coś lżejszego, bo ta tuleja to kawał metalu, przez co tłok swoje waży, a teraz po zmianie tłoka+wyciszona głowica, chodzi cichutko, a i rof troszku się zwiększył ;) ...

Edited by SDM
Posted

Zastosowałeś komplet wyciszonych głowic Systemy, czy coś innego/tańszego?

Czy ktoś z was zamontował tłumik do swojego maleńkiego AK? Podzielcie się zdjęciami :) Rozważam zastosowanie dużego (150x40) albo małego (80x30) tłumika, bo ta "trąbka" mi się nie podoba, a i trochę wyciszyć replikę by nie zaszkodziło. Nie wiem tylko czy z tym dużym tłumikiem nie będzie to wyglądać zbyt pokracznie.

Posted (edited)

...Kupiłem coś tańszego, zestaw cichej głowicy tłoka i cylindra z P&J :-P do tego tłumik z Silesii 150x40 (link do zdjęcia repliki umieszczony w poście 83, w tymże temacie ;-) ) żeby zakryć preckę, wszystko chodzi cicho, więc jestem w pełni zadowolony ;-) ...

...Czekam teraz tylko na tłumik PBS, który robi mi znajomy na tokarce ;-) ...

Edited by SDM
Posted

No to od początku :

Tłumik typu Silesia posiadałem nic nie dawał tylko byłoby gdzie preckę schować, ale ja wybrałem kompaktowość kosztem celności. Hałasuje w tym karabinku przede wszystkim silnik i mimo podkładkowania i łożyskowania zębatki, także tłumik naprawdę niewiele daje jeśli chodzi o wyciszanie.

Co do moich planów z poprzednich postów właśnie włożyłem sprężynę dającą 450 fps

i gumeczkę nową bo się zużyła i jest bajka.

Batka 9,6 nadal ciągnie ale mam też 10.8 żeby na auto siać :). Tłok na razie stockowy, jak się posypie to wymienię na wzmocniony ze stalowymi zębami.

To by było na tyle dalszy żywot giwery będę opisywał w tym temacie jako test długodystansowy tego karabinka. Jak na razie 35k kulek, żadnej awarii ani problemów, zobaczymy jak będzie po obecnym upie.

Pozdro

Posted

...nic nie zmieniałeś w gb, oprócz sprężyny???Zamierzam zrobić to samo ;-) rozbierałeś replikę, u Ciebie też się wyrobił selektor ognia???U mnie lata luźno,jak mu się podoba :-P a jak osiągi po wymianie sprężyny???Sprawdzałeś już ją w boju,jaki rof<na batce 9,6 i 10,8>,jak z zasięgiem/celnością???...